Mainos

Tulevaisuuden Suomi: Linda Liukas keräsi 380 000 dollaria lastenkirjaprojektilla

Tulevaisuuden Suomi -paneelin toisen teemaan, työn merkitykseen, johdatteli lastenkirjailija ja Rails Girls -liikkeen perustaja Linda Liukas.

Liukas kertoi päätyneensä lastenkirjailijaksi täysin vahingossa. Hän latasi ideansa joukkorahoituspalvelu Kickstarteriin, jossa se sai huiman suosion.

Lastenkirjaprojekti keräsi sijoituksia kuukauden aikana 380 000 dollarin edestä, joka käytännössä tarkoittaa 20 prosenttia Suomen vuosittaisesta kirjallisuusviennistä.

- Silloin koin ahaa-elämyksen. Voin olla pääomaköyhässä syrjäisessä maassa, jossa kieli on iso ongelma, mutta silti tehdä juttuja, jotka ovat merkityksellisiä. Voin rakentaa niin ison vision kuin ikinä itsestään irtoaa. Se on kaikki vain itsestä kiinni.

Kaikki eivät tuota ahaa-elämystä kuitenkaan koskaan koe. Liukkaan mukaan vika on suomalaisessa koulujärjestelmässä. 

- Kun itse olin koulussa, minulle sanottiin, että et saa kymppiä, koska yrität liikaa.

Liukas heittääkin panelisteille kysymyksen koulumaailmaan liittyen: Mitä te opettaisitte koulussa?


Aaltoes:n järjestämässä Tulevaisuuden Suomi -paneelissa keskustelemassa ovat talousvaikuttaja Björn Wahlroos, Koneen hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin, teknologia-alan sarjayrittäjä, enkelisijoittaja Inka Mero, St1:n pääomistaja Mika Anttonen sekä ZenRoboticsin markkinointijohtaja Jufo Peltomaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.