Mainos

Tulevaisuuden kesätyö löytyy sosiaalisesta mediasta

Kesätyönetsijän ei enää kannata tyytyä selailemaan vain yritysten nettisivuja saatikka lehtien ilmoituspalstoja. Kesätöitä liikkuu paljon myös sosiaalisessa mediassa.

Porin TE-keskuksen kansainvälisten asioiden neuvoja Anne Helinin mukaan yritykset hyödyntävät Suomessa lähinnä Facebookia, kun maailmalla Twitter kasvattaa suosiotaan rekrytoinnissa. Kansainväliset yritykset mieltävät Helinin mukaan Twitterin Facebookia ammattimaisemmaksi.

Tähän saakka yritykset ovat tyytyneet vain ilmoittamaan vapaista työpaikoistaan sosiaalisessa mediassa, mutta hakemusten odotetaan yhä saapuvan perinteisen sähköpostin kautta. Käytäntö voi kuitenkin olla hitaasti muuttumassa esimerkiksi luovilla aloilla.

– Viestiketjuun voi lähettää esimerkiksi linkin omille kotisivuille. Tiedän monia graafisen alan työntekijöitä, jotka toimivat näin. Omille sivuille voi koota työnäytteitä aina tv-mainoksista alkaen, Helin sanoo.

Myös TE-keskukset ovat rantautuneet Facebookiin. Satakunnan TE-keskukset ovat luoneet naamakirjaan oman Työkkärin Tyttinsä, jonka profiilia päivittävät työkkärin työntekijät. Tähän mennessä Tytin luo on löytänyt 416 tykkääjää.

Tytin sivuilta voi löytää linkkejä esimerkiksi kesätyömessuille, yritysten kesätyöilmoituksiin ja työnhakuaiheisiin uutisiin. Osa linkeistä antaa vinkkejä siihen, kuinka menestyä taistossa kesätyöpaikoista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.