Mainos

"Tulet kaipaamaan sitä" – jokaisen vanhemman kannattaisi lukea tämä koskettava kirjoitus äitiydestä

Tämä ajatuksia herättävä kirjoitus saa jokaisen vanhemman pohtimaan omaa äitiyttään.

Kun lattia on täynnä spagettia ja lapsi herättää yöllä viidettä kertaa, voi olla vaikea tuntea kiitollisuutta ja vaalia perheen yhteisiä muistoja. Tosiasia kuitenkin on, että vielä jonain päivänä tulet kaipaamaan näitä hetkiä. Myös niitä kaikkein sotkuisimpia. Tätä mieltä on ainakin HuffingtonPostille koskettavan tekstin kirjoittanut Michelle Zunter

– Yhtenä päivänä tulet kaipaamaan sitä. Yhtenä päivänä kylpyhuoneessa tulee olemaan rauhallinen hiljaisuus sen sijaan, että pienet kädet hakkaisivat ovea, tai että joku itkisi oven ulkopuolella, kunnes hyppäät vessanpöntöltä paniikissa housut kintuissa, nainen kertoo.

Zunter kertoo, että ainakin häntä ajatus siitä, että jonain päivänä näitä asioita muistellaan lämmöllä, auttaa häntä jaksamaan vaatimusten keskellä. 

– Eräänä päivänä pyykkikori ei tule olemaan täynnä leikkivaatteita, liikuntapukuja ja kouluasuja. Eräänä päivänä tiskiallas ei tule olemaan täynnä likaisia astioita. Ja tulet kaipaamaan sitä.

– Tulet kaipaamaan sitä, että joku tarvitsee sinua koko ajan. Tulet kaipaamaan sitä, että joku kutsuu sinua päivän aikana satoja kertoja niin suurten kuin pientenkin asioiden vuoksi.

Seuraavan kerran kun mielesi tekisi huutaa...

Eräänä päivänä pienillä lapsillasi tulee olemaan heidän itsenäiset elämänsä, ystävänsä ja intohimonsa. Tällä hetkellä sinusta voi tuntua, ettet malttaisi odottaa tätä aikaa. Kahdenkeskisiä iltoja puolisosi kanssa, kodin puhtautta ja aikoja, jolloin sinun ei tarvitse tehdä mitään.

– Et ehkä pysty vaalimaan kaikkia hetkiä äänekkään, sotkuisen ja puheliaan lapsesi kanssa tänään, mutta pidä mielessäsi, että tämä päivä menee ohi, ja eräänä päivänä tulet kaipaamaan sitä, Zunter toteaa. 

Tuhansia iltasatuja, kouluun viemisiä, ruoasta kieltäytymistä ja mutaisia lattioita. Sitä hetkeä, kun lapsesi luuli, että tiedät kaiken. Tulet kaipaamaan näitä kaikkia.

– Eräänä päivänä he eivät enää pyydä sinua katsomaan kaikkea, mitä he tekevät päivän jokaisena minuuttina. Eräänä päivänä he eivät etsi jatkuvasti hyväksyntääsi. Eräänä päivänä heillä on toivottavasti tarpeeksi itseluottamusta tehdä asioita ilman sinua.

Joten seuraavan kerran, kun mielesi tekisi huutaa, karjua ja juosta ulos ovesta, muista, että tulet vielä kaipaamaan tätä kaaosta. Se saattaa auttaa sinua selviämään niistä toivottomista ja hektisistä päivistä, joissa ilon aiheet ovat vähissä.

– Samaan aikaan kun voi olla mahdotonta nauttia kaikista vanhemmuuden hetkistä, on täysin mahdollista ajatella, että yhtenä päivänä tulet kaipaamaan sitä, Zunter päättää.

Lapset ovat taatusti parhaita asiantuntijoita vastaamaan kysymykseen, mihin äitiä oikein tarvitaan. 


Lähde: HuffingtonPost 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.