Tuleeko Ranuan jääkarhunpennusta Lumipallo, vai kenties sittenkin Sauli?

Ranuan neljän ja puolen kuukauden ikäinen jääkarhun pentu houkuttelee eläinpuistoon päivittäin satoja ihailijoita.

Venuksen pentu on kasvanut jo yli 10-kiloiseksi ja seurailee emoaan reippaasti ympäri jääkarhuaitausta.Askeleet ovat välillä vähän epävarmoja, mutta molemmat pitävät puolestaan huolta siitä, ettei etäisyyttä tule paljon viittä metriä enempää.

Pennun ruokavalio on jääkarhulle tyypillinen, mutta yksi yllätys siitäkin löytyy.

– No kyllähän se tietysti liha- ja kalapitoinen on, kun pedosta on kyse, mutta emo tykkää kovasti porkkanoista. Ja kun pentu katsoo mallia emosta, niin taitaa sillekin tulla siitä suosikkiruoka , Ranuan eläinpuiston intendentti Mari Heikkilä kertoo.

Ranualla on toivottu jääkarhun pennusta vetonaulaa. Sadat ihmiset ovatkin päivittäin käyneet pentua ihastelemassa.

– Ihana oli nähdä täällä. Ulkomailla tulee usein vastaan se kysymys, onko Suomessa jääkarhuja niin nyt voi sanoa, että on, pentua ihastellut Veera Markkanen toteaa.

Parhaillaan on menossa eläinpuiston järjestämä pennun nimikilpailu, johon on tullut jo satoja ehdotuksia.

– Tietysti on näitä perinteisiä Lumipalloja ja Pörröjä ja muita nalleja, mutta kyllä sitten Sauli on jostakin kumman syystä aika monessa lapussa, Heikkilä sanoo.

– Viereisessä aitauksessa pällistelevän Venuksen kaksoissisar Valeska on paritellut Manasse uroksen kanssa. Mahdollisista pennuista ei kuitenkaan ole iloa Ranualle, koska Valeska muuttaa kevään kuluessa Bremerhavenin eläinpuistoon Saksaan Ranuan jääkarhutilojen käydessä ahtaiksi.

Lue myös:

    Uusimmat