Mainos

Tuleeko Konnunsuon vankilasta turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus?

Lappeenrannan kaupunki on myymässä nykyisen Joutsenon vastaanoottokeskuksen tilat, joissa on nelisen sataa turvapaikanhakijaa. Yllättäen uudeksi vastaanottokeskukseksi kaavaillaan Konnunsuon vanhaa vankilaa, jonka alasajo on parhaillaan käynnissä ja siellä on enää parikymmentä vankia. Konnunsuo on rakennettu 1920-luvulla keskelle laajaa suoaluetta.

Lappeenranta on luopumassa Joutsenon turvapaikanhakijoiden keskuksesta. Sen tiloja tarvitaan bisneskäyttöön. Lappeenrannan kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Kari Korkiakoski uskoo, että omistusjärjestelyt tehdään viimeistään vuoden loppuun mennessä.

- Lappeenranta suunnittelee Tiuruniemelle uutta käyttöä, ja uskon että omistusjärjestelyt kiinteistön osalta tehdään vuoden loppuun mennessä. Yksi vaihtoehto uusiksi tiloiksi on Konnunsuon vankila, sanoo Korkiakoski.

- Valtiolta on sopivasti vapautumassa nykyinen Konnunsuon keskusvankila, siellä vankilatoiminta loppuu ensi vuoden loppuun mennessä , siinä mielessä kaupunki toivoo että valtio tutkisi tämän mahdolliisuuden mahdollisimman nopeasti, Korkiakoski sanoo.

"Kun tilat on nähty, voimme päättää"

Joutsenon vastaanottokeskuksen johtaja Kari Kähkönen kertoo, että vastaanottokeskus etsii parhaillaan uutta paikkaa.

- Saimme maahanmuuttovirastolta toimeksiannon etsiä uudet tilat meidän asukkaille ja työntekijöille.

Meillä on nyt yli 8000 neliötä tilaa ja asukkaita maximi 450, nyt 380 asiakasta. Kähkönen ei tyrmää Konnunsuota yhtenä vaihtoehtona.

- Konnunsuo kuulostaa ihan mielenkiintoiselta vaihtoehdolta. En ole käynyt siellä, tutustun sinne lähiaikoina ja kun tilat on nähty voidaan vetää johtopäätökset, Kähkönen sanoo.

Jos Konnunsuosta tulee vastaanottokeskus, se tietää paljon muutostöitä, koska rakennukset on tehty yli 90 vuotta sitten.

- Valtio joutuu päättämään, mutta tiloja sieltä kyllä löytyy riittävästi, Korkiakoski sanoo.

Katso Juha Muurisen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.