Mainos

Tukku-ja vähittäiskauppa käy

Tukku- ja vähittäiskaupan myynti kasvoi vuoden lopussa muutaman prosentin. Tukkukaupan myynti oli joulukuussa reilut 5 prosenttia ja vähittäiskaupan 2,7 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Autokaupan myynti sen sijaan heikkeni joulukuussa 4,2 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen kauppatilaston ennakkotiedoista

Tukkukaupan kauppapäiväkorjattu myynnin määrä oli viime joulukuussa 5,1 ja vähittäiskaupan 2,7 prosenttia suurempi kuin joulukuussa 1998. Autokaupan myyntimäärä puolestaan oli 4,2 prosenttia toissavuotista pienempi. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen kauppatilaston ennakkotiedoista.

Yleistukkukaupan eli tavaravalikoimaltaan laajan tukkukaupan myyntimäärä oli viime joulukuussa 15,5 prosenttia suurempi kuin vuoden 1998 joulukuussa. Yleistukkukaupan valikoimaan kuuluvat muun muassa elintarvikkeet, rautakauppatavarat ja tekstiilit. Vähittäiskaupassa tavaratalokauppa kasvoi 2,8 prosenttia ja päivittäistavarakauppa 0,8 prosenttia.

Kaupan palkkasummat kasvoivat viime vuonna. Tukkukaupan palkkasumma suureni 8 ja vähittäiskaupan 5 prosenttia syys-marraskuussa verrattuna vastaavaan ajanjaksoon toissa vuonna. Tammi-marraskuussa tukkukaupan palkkasumma kasvoi 8 ja vähittäiskaupan 6 prosenttia. Myös autokaupan palkkasumman kasvu oli tasaista. Syys-marraskuussa se suureni 8 prosenttia. Eniten palkkasumma kohosi syys-marraskuussa tietokonelaitteistojen sekä tietoliikennevälineiden ja toimistokoneiden vähittäiskaupassa, noin 26 prosenttia.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.