Tukku antaa tuoreelle kalalle liian pitkät myyntiajat

Tuoreen selvityksen mukaan tuoreen kalan laadusta löytyy runsaasti puutteita. Puutteita löytyy niin kalan laadusta, myyntipäivämerkinnöistä kuin myynti- ja säilytysajoista. Varsinkin tukkujen tuloksissa oli selvityksen mukaan parannettavaa.

Testeissä tukkujen tulokset olivat viimeisenä käyttöpäivänä selkeästi huonompia kuin myymälöiden, kertoo Helsingin ympäristökeskuksen elintarvikevalvonnan esimies Riikka Åberg.

- Tuntuu siltä, että nämä myyntiajat ovat aika pitkiä ja niihin täytyisi kiinnittää nykyistä enemmän huomiota. Lainsäädäntö edellyttää, että myyntiajat perustuvat kattaviin säilytyskokeisiin, hän toteaa.

Åberg arvioi, että tällä hetkellä tukkujen antamat säilytysajat määräytyvät osittain totutun käytännön mukaan.

Hän kehottaa myös asiakkaita aktiivisuuteen kalatiskeillä asioidessa.

- Kannattaa kysyä mistä ja milloin kala on pyydetty. Kyllä siellä tiskin takana pitää osata vastata siihen. Ja jos ei osata, niin sitten voi jättää palautetta.

MTV:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi marraskuun puolessa välissä, että tuoretiskeillä myytävästä raa'asta kalasta lähes puolet on laadultaan huonoa tai välttävää.

(MTV3)

Katso Marjaana Toivakaisen juttu

Lue myös:

    Uusimmat