Mainos

Tukistamisesta syytteet vanhemmille

Lapsille annetut luunapit, tukkapölly ja läimäytykset toivat vanhemmille pahoinpitelysyytteet.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on nostanut syytteet lapsiaan kurittaneita vanhempia vastaan. Vanhemmat olivat läimäytelleet, tukistaneet ja antaneet luunappeja kolmelle 4-12-vuotiaalle lapselleen useita kertoja viikossa lähes puolen vuoden ajan.

Itä-Suomen syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä jätti vanhemmat syyttämättä, koska ei pitänyt tekoja rikoksina.

Kalskeen mukaan vanhemmat syyllistyivät todennäköisin syin kolmeen pahoinpitelyyn. Teot ovat kohdistuneet puolustuskyvyttömiin lapsiin ja toistuneet useita kuukausia.

Kalske kiinnittää kihlakunnansyyttäjän huomiota lain oikeaan soveltamiseen. Hänen mukaansa syyttäjän tulkinta väkivallasta poikkeaa siitä, mitä sanalla yleiskielessä tarkoitetaan. Kasvatustarkoitus ei poista teon rikollisuutta, joskin sillä voi joissain tilanteissa olla merkitystä teon törkeyden ja rangaistuksen suuruuden arvioinnissa.

Syytteet käsitellään aikanaan Joensuun käräjäoikeudessa.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä muistuttaa, että lasten ruumiillinen kurittaminen on laissa kielletty. Hän vetoaa muun muassa korkeimman oikeuden jo vuonna 1993 antamaan ennakkoratkaisuun. Siinä vanhempi tuomittiin lievästä pahoinpitelystä, koska tämä oli tukistanut lasta ja antanut tälle luunappeja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.