Mainos

Tukipaketista ei sopua - Kreikalle lyötiin kolme ehtoa Brysselissä

Euroalueen valtiovarainministerit eivät päättäneet Kreikan tukipaketista illan kokouksessa Brysselissä. Asia lykkääntyy ensi viikkoon. Euroryhmän puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin mukaan uutta kokousta suunnitellaan ensi keskiviikoksi.

Junckerin mukaan Kreikan parlamentin pitää hyväksyä hallituksen sopima säästöpaketti, ennen kuin päätös voidaan tehdä. Lisäksi maan tulee tehdä muita rakenteellisia leikkauksia ja antaa vahva vakuutus siitä, että toimiin todella ryhdytään.

Junckerin mukaan lähtökohtana on, että tukipaketti on viime lokakuussa sovitun mukainen eli kaikkiaan 130 miljardia euroa. Julkisuudessa on arveltu myös, että tarvittaisiin tätä suurempi järjestely.

Talouskomissaari Olli Rehn kertoi EU:n harkitsevan vakavasti Ranskan ja Saksan ehdottaman suljetun tilin perustamista sen varmistamiseksi, että Kreikka huolehtii lainojensa koroista. Hänen mukaansa se olisi yksi tapa lisätä sovittujen asioiden valvontaa. Rehn sanoi EU-komission myös aikovan vahvistaa läsnäoloaan Kreikassa.

Rehnin mukaan Kreikka-paketin myöntämiseen on vielä riittävästi aikaa, ennen kuin maan iso lainapotti erääntyy ensi kuussa. Neuvottelut yksityisen sektorin kanssa velkojen leikkaamisesta ovat Rehnin mukaan lähes valmiit.

(MTV3 - STT)

Katso Helena Petäistön raportti Brysselistä:

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja