Mainos

Tukilakko alkoi - Norwegianin lentoja peruttu tai myöhässä

Useita lentoyhtiö Norwegianin Helsingistä tänään lähteviä lentoja on peruttu Ilmailualan Unionin IAU:n tukilakon takia. Lakko alkoi kolmelta, ja sen on määrä kestää kello 17:ään.  

Peruttujen vuorojen oli määrä lentää Barcelonaan, Malagaan, Ouluun, Rovaniemelle, Kittilään, Ivaloon, Kööpenhaminaan ja Tukholmaan. Myös saapuvia lentoja on peruttu toistakymmentä. Lisäksi useat iltapäivän ja illan lennot myöhästyvät tämänhetkisten tietojen mukaan enimmillään kolmella tunnilla.  

Yhtiö kehottaa asiakkaitaan tarkistamaan lentojen tilanteen nettisivuiltaan. Norwegianin mukaan ne matkustajat, jotka ovat rekisteröineet Norwegian-profiiliinsa matkapuhelinnumeronsa ja joiden lentoon tilanne vaikuttaa, saavat lisäksi tekstiviestin mahdollisista lentojen muutoksista.  

Ilmailualan Unioni päätti eilen aloittaa lentoyhtiön työkiistan vuoksi tukilakon, joka keskeyttää maapalvelut Norwegianin lennoilla Suomessa. Norwegian pitää tukilakkoa laittomana ja varoittaa IAU:ta taloudellisista seuraamuksista.  

Elinkeinoelämän keskusliiton EK sanoo, että tämän kaltainen tukilakkoilu voi yleistyessään heikentää työmarkkinoiden uskottavuutta Suomessa. 

Helsinki-Vantaan lentoasemalla oli varhain aamulla kymmeniä aamulennoille lipun ostaneita, jotka eivät olleet saaneet tietoa lentojen peruuntumisesta tai korvaavista lennoista.

Epätietoisten joukossa olivat muun muassa Malagaan matkalla ollut HJK:n edustusjoukkue ja Barcelonaan pyrkivät PK-35:n juniorijalkapalloilijat.  

HJK:n joukkueenjohtaja Markku Peltoniemi kertoi STT:lle aamukahdeksalta, että edustusjoukkueen jäsenet olivat jo lähteneet lentoasemalta koteihinsa odottelemaan tietoja korvaavasta lennosta.  

Myöhemmin päivällä järjestyi korvaava yhteys eri yhtiön kautta. Joukkue lentää illalla Kööpenhaminaan ja jatkaa sieltä huomisaamuna Malagaan.  

Alun perin HJK:n piti lentää Malagaan heti aamukuuden jälkeen lähtevällä Norwegianin lennolla.  

-Saimme tiedon lennon peruuntumisesta vasta lentoasemalla, kertoo Peltoniemi.  

Joukkueen Malagan-ohjelmaan kuuluu reilun viikon mittainen harjoitusleiri ja kaksi kansainvälistä ottelua norjalaista Moldea ja ruotsalaista Kalmaria vastaan. Ottelut on tarkoitus pelata ensi viikon keskiviikkona ja reilun viikon päästä maanantaina.  

-Leiri on erittäin tärkeä osa valmistautumisessamme kevään otteluihin.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.