Mainos

Tukiainen Suomen haetuin julkkis Googlessa

Suomen haetuin julkisuuden henkilö internetin hakupalvelu Googlessa on kuluvana vuonna ollut Johanna Tukiainen. Kaikista hakusanoista Suomen käytetyin oli Youtube.

Vuoden haetuin yritys Suomessa oli Google itse. Google on kaiken kaikkiaan suomalaisen hakupalvelunsa kahdeksanneksi haetuin sana.

- Tätä me Googlellakin ihmettelimme. Osaltaan varmasti hakuja selittää se, että ihmiset eivät tee hakuja Googlen sivulta, vaan selaimessa olevan toolbar-työkalun avulla, Suomen maajohtaja Petri Kokko arvelee.

Googlen, Nordean ja Eniron perässä yritysten listauksessa on Nettiauto, joka on autojen osto- ja myyntipalsta.

Haetuimpia medioita olivat iltapäivälehdet. Eniten mediahakuja tehtiin syyskuussa Kauhajoen kouluammuskelun jälkeen.

Nopeimmin vuoden aikana nousi Facebook-sanan hakeminen. Facebook-yhteisön suosio on lisääntynyt Suomessa huimasti, ja se on kansainvälisesti haetuin yhteisöpalvelu. Kansainvälisesti nopeimmin on yleistynyt Sarah Palinin nimellä hakeminen. Yhdysvaltojen varapresidenttiehdokas laukoi vaalikampanjan aikana kommentteja, jotka puhuttivat ympäri maailmaa.

- Haut ovat kiinnostavia ajanmerkkejä. Riville kirjoitetaan se, mikä juuri nyt kiinnostaa. Nyt esimerkiksi taloustilanteen kehittyminen näkyy hauissa siten, että ihmiset vertaavat hintoja ja tutkivat tarkemmin tuotteita, Kokko kertoo.

Salattujen elämien Ismo kymmenes

Tanssija Johanna Tukiaisen hallitsemalla tunnettujen suomalaisten listalla on pääasiassa kohujulkkiksia malli-laulaja Martina Aitolehdestä helsinkiläiseen kaupunginvaltuutettuun Jussi Halla-ahoon.

Julkisuuden henkilöistä ollaan kiinnostuneita tiettynä aikana, jonka jälkeen haut tasaantuvat. Esimerkiksi Johanna Tukiaista ja Ilkka Kanervaa haettiin eniten maaliskuussa, kun tekstiviestikohu oli kuumimmillaan.

Julkkislistan kymmenennellä sijalla kummittelee Ismo Laitela, joka on hahmo Salatut elämät -televisiosarjassa. Laitelan jäyhän miehen persoona ja letkautukset ovat nousseet suosioon sarjan lisäksi nettivideoiden ja -yhteisöiden kautta.

Julkkiksista erikseen oli listattu musiikkiartistit, joista kärkeen nousi Idols-kisasta tutuksi tullut Anna Abreu. Samaisen kisan voittanut Ari Koivunen on listalla vasta kahdeksantena.

Aikuisviihteeseen liittyvät hakusanat oli suodatettu pois tilastoista, mutta Kokon mukaan näiden sanojen mukana olo ei juurikaan näkyisi suosituimpien listoilla.

- Viidenkymmenen kärjessä oli kolme aikuisviihdesanaa, joista yksikään ei ollut kymmenen kärjessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.