"Tukholmassa poliisitkin ovat tänään mukavia"

MTV3:n Kymmenen Uutisten loppukevennyksistä tuttu toimittaja Mika Tommola on mukana Tukholman häähumussa.

Tommola saapui aamulla Tukholmaan matkustaja-alus Viking Gabriellalla yhdessä suomalaisten Victoria-fanien kanssa.

- Kun laiva saapui satamaan pakkauduimme bussiin rouvien kanssa ja lähdimme katsomaan Hagan linnaa, jonne nuoripari muuttaa asumaan. Ei sitä taloa paljoa näkynyt, hieman vain kattoa lehvien takaa. Mutta se oli jännittävää sekin, kuvailee Tommola kiinnostavaa kiertoajelua.

Kun hääparin tuleva koti oli katsastettu, ryhmä hurautti vanhaan kaupunkiin haistelemaan juhlatunnelmaa ja katselemaan sotalaivoja. Tommola ihmettelee ihmisten määrää. Poliisejakin vilisee kaikkialla.

- Se täytyy kyllä sanoa, että kaikki ovat ystävällisiä ja iloisia. Poliisitkin ovat olleet tänään mukavia. Täällä on paljon vahvempi tunnelma kuin kuvittelin. Tämä on kuin koko kaupunki olisi pysähtynyt vain ja ainoastaan sen takia, että nuoripari menee naimisiin ja se on romanttista ja kaunista. Keski-ikäiset miehetkin hymyilevät täällä ihmeissään.

Mika Tommola kertoo, että kaduilla kuninkaalliset häät näkyvät muun muassa tiaroina naisten hiuksilla.

- Ihmiset ovat väsänneet omia kruunuja, miehillä on kruunuja ja naisilla on tiaroita. Kaikilla on tietysti Ruotsin lippuja, mutta joukossa vilahtelee myös Suomen lippuja.

Tommolan matkaseurana olevat suomalaiset naiset kihisevät innosta.

- Se on aika hauskaa, kun rouvat ovat keski-ikäisiä, mutta silti heillä on pikkutyttömäinen tunnelma hääjännityksen vuoksi. Minusta tuntuu, että rouvat muistelivat omia hääpäiviään, joista he sitten ammentavat hääfiilistä.

Mika uskoo seuralaistensa vuodattavan päivän aikana liikutuksen kyyneleitä.

- Rouvat sanoivat, etteivät he varmasti pysty pidättelemään itkua. Se vaan tulee sieltä, kevennysmies pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat