Mainos

Tukholmassa nujakoitiin kansallispäivänä

Yhteenottoja syntyi äärioikeiston ja vasemmistoradikaalien välille. Poliisi yritti estää ryhmien kohtaamisen kovin ottein.

Ruotsin kansallispäivän vietto ei ole sujunut tänään välikohtauksitta Tukholmassa.

Äärioikeiston mielenosoitus pääkaupungin keskustassa keräsi ympärilleen vasemmistoradikaaleja, jotka huusivat natsismin ja rasismin vastaisia iskulauseita. Poliisi oli varautunut yhteenottoon ja esti kovin ottein ryhmien kohtaamisen. Poliisi myös pidätti kymmeniä ihmisiä ja kuljetti satoja keskustan ulkopuolelle.

Tukholman Vasa-puiston ympäristössä oli kaikkiaan kymmeniä poliisiautoja ja lisäksi ratsupoliiseja sekä helikopteri. Syynä olivat puiston nurmikolla rivejään kokoavat, leveässä haara-asennossa seisoskelevat äärioikeistolaiset kansallissosialistiset ryhmittyvät. Yksi osasto oli pukeutunut sinisiin paitoihin, toinen valkoisiin kauluspaitoihin ja mustiin housuihin. Väki oli nuorta ja joukossa oli paljon nuoria naisia.

Kun äärioikeistolaiset aloittivat mielenosoitusmarssinsa, ympärillä ollut väkijoukko puhkesi elämöimään ja huutamaan:

- Natsisiat, natsisiat, senkin natsisiat! Häipykää meidän kaduiltamme, vastamielenosoittajiksi paljastunut väkijoukko huusi. Tästä hermostuneena kymmeniä äärioikeistolaisia ryntäsi vastamielenosoittajien kimppuun.

- Tappakaa punaiset, tappakaa punaiset, äärioikeistolaisten joukosta huudeltiin, kun mielenosoituskulkue lähti taivaltamaan pitkin Odengatania.

Poliisi seurasi joukon perässä koko ajan, ja eristi satojen poliisien, poliisiautojen ja ratsujen avulla äärioikeistolaiset ja vastamielenosoittajat toisistaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.