Mainos

Tukholmassa kriisikokous MM-lippujen hinnoittelusta

Ruotsin jääkiekkoliitto avaa tyhjyyttään kaikuvan Globenin ilmaiseksi yleisölle Tre Kronorin harjoituksiin ainakin huomenna ja ensi viikon torstaina. Asiasta kertoi Ruotsin jääkiekkoliiton viestintäpäällikkö Niclas Lidström MTV3 Uutisille.

Tempauksella halutaan lisätä kiinnostusta kotikisoja kohtaan. Liitto on suorastaan järkyttynyt ensimmäisen pelipäivän yleisömääristä. Saksan ja Italian välisessä avausottelussa oli maksaneita katsojia parisataa, ja illan pääottelussa Ruotsi-Norja virallisen ilmoituksen mukaan 7 700.

Tämän päivän ruotsalaislehdet arvioivat kuitenkin, että todellinen katsojamäärä oli huomattavasti pienempi. Globeniin sopii 14 000 katsojaa, joten isäntämaan NHL-tähdet joutuivat pelaamaan illalla puolityhjälle katsomolle.

Avointen harjoitusten lisäksi Ruotsin jääkiekkoliitto suunnittelee myös koululuokkien kutsumista päiväotteluihin ilmaiseksi.

– Haluamme tietysti ennen kaikkea täyttää areenan yleisöllä, mutta ongelma on raha. Liiton ainoat tulot MM-kisoista koostuvat lipunmyynnistä, huokailee viestintäpäällikkö Lidström.

Liiton johto on parhaillaan koolla miettimässä keinoja lipunmyynnin virkistämiseksi. Aivan kuten Suomessa, myös Ruotsin mediassa on arvosteltu voimakkaasti myynnissä olleita lippupaketteja, joilla Ruotsin otteluista kiinnostuneet on pakotettu ostamaan liput myös mielenkiinnottomiin otteluihin. Myös yksittäisten lippujen hintoja ihmetellään.

– Tre Kronorin nimen pitäisi olla Tre Tusen Kronor (3000 kruunua), ivaa Svenska Dagbladetin urheilupäällikkö Ola Billger kommentissaan tänään. Billgerin mielestä vastuu epäonnistumisesta johtuu yksinomaan jääkiekkoliiton ahneudesta ja surkeasta markkinointikyvystä.

– Kohta liput joudutaan lahjoittamaan pois ja nurkan takana häämöttää yleisökiinnostuksen ydintalvi, Billger synkistelee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.