Mainos

Tukholman tuhopoltot protesti olympiahanketta vastaan?

Tukholmassa riehuu tuhopolttoaalto, jolla pelätään olevan yhteys Tukholman pyrkimyksiin saada vuoden 2004 kesäolympialaisten isännyys. Kampanjaan osallistuneen entisen pääministerin Ingvar Carlssonin asunto yritettiin polttaa toissayönä.

Joukko tunnettuja ruotsalaisia on asettunut Tukholman olympiahankkeen keulakuviksi, ja tavoite on kunnianhimoinen: tarkoitus on saada Tukholmalle vuoden 2004 olympialaisten isännyys. Hankkeen takana on näyttävästi myös entinen pääministeri Ingvar Carlsson.

Tukholman pyrkimykset eivät kuitenkaan ole saaneet ruotsalaisten varauksetonta tukea. Enemmistö tukholmalaisista vastustaa edelleen hanketta, vaikkakin kannattajien määrä on kasvussa. Eniten epäilijöitä arveluttavat suurtapahtuman taloudelliset riskit.

Kampanja on täydessä vauhdissa, mutta samaan aikaan Suur-Tukholman aluetta ovat koetelleet selvittämättömät tuhopoltot. Kahden viikon kuluessa tuli on tuhonnut Nackan jäähallin, Lidingön urheiluhallin ja viime viikonvaihteessa kaksi maineikasta urheilukeskusta Tukholman hienostokaupunginosissa.

Ingvar Carlssonin koti tuhopolton kohteena

Toissayönä tuhopolttojen sarja jatkui, kun Ingvar Carlssonin koti joutui iskun kohteeksi. Asunto oli tyhjillään, ja ilman paksuja panssaroituja ikkunaruutuja ja naapureiden nopeaa väliintuloa asunto olisi luultavasti tuhoutunut.

Poliisin mukaan kaikissa tuhopoltoissa menettelytapa on samantyyppinen, ja nyt tutkitaankin niiden mahdollista yhteyttä. Motiivi olisi mahdollisesti olympiahankkeen vastustus.

Taistelu olympaisännyydestä on kovaa, ja niinpä ennakkosuosikki Rooma on jo ehtinyt lähettää tukholmalaisille julkisen pahoittelun tuhopolttoiskuista. Tukholman olympialaisten puuhamiehet pitävät kirjettä kaksinaamaisena, koska käytännössä sillä haluttiin kyseenalaistaa kisojen turvallisuus, jos ne pidettäisiin Ruotsissa.
(MTV3/Kari Lumikero)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.