Mainos

Tukholman räjähdyksen syy yhä epäselvä

Kerrostalossa sattuneen räjähdyksen syystä ei ole edelleenkään varmuutta. Poliisin kenttäjohtajan mukaan räjähdyksen aiheutti kaasuvuoto tai jonkinlainen räjähdysaine.

Tukholman keskustassa kerrostaloa vaurioittaneen räjähdyksen syy on edelleen epäselvä. Kaksi ihmistä jouduttiin viemään sairaalahoitoon sen jälkeen, kun voimakas räjähdys tuhosi yhden asunnon ja romahdutti sen yläpuolisen ullakkokerroksen.

Viranomaiset etsivät räjähdyksessä tuhoutuneen asunnon omistajaa, vuonna 1956 syntynyttä miestä. Toistaiseksi ei ole varmaa, oliko hän asunnossaan räjähdyshetkellä.

Aftonbladet-lehden verkkosivun mukaan mies on ollut pidätettynä epäiltynä miljoonien kruunujen arvoisten kirjojen varastamisesta kuninkaallisesta kirjastosta. Todennäköisin syin pidätettynä ollut mies vapautui viime perjantaina.

Tutkimuksissa mukana olleet pommikoirat eivät olleet havainneet raunioissa jälkiä räjähteistä, mutta sen syytä ei edelleenkään varmuudella tiedetä. Eräs mahdollisuus on poliisin mukaan kaasuvuoto.

Räjähdys tapahtui Norrmalmilla Surbrunnsgatanilla sijaitsevassa kerrostalossa. Talon seiniin tuli repeämiä, ja kolme vastapäistä rakennusta kärsi myös vaurioita. Uutistoimisto TT:n mukaan räjähtäneen kulmahuoneiston kohdalla talon seinässä on suuri reikä ja talon julkisivu on pahoin vaurioitunut.

Vaurioituneesta vuokratalosta ja lähitaloista evakuoitiin 55 ihmistä. Liikenne Sveavägenillä on katkaistu, ja räjähdyspaikan ympäristö on eristetty usean korttelin laajuudelta. Ilmoitus räjähdyksestä tuli viranomaisille kello 4.39 paikallista aikaa.

Paikalle kutsuttiin varotoimena kaikki saatavissa olevat ambulanssit. Pelastuslaitos lähetti toistakymmentä paloautoa ja paikalla on myös runsaasti poliiseja.

(MTV3-STT-TT)

(Huomenta Suomi 08.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.