Mainos

Tukholman Pride-paraati kokosi tuhansia ihmisiä

Eräs tämän vuoden Pride-festivaalin aiheista on kasvanut vihamielisyys seksuaalivähemmistöjä kohtaan.

Tukholman keskustan kadut valtasi tänään värikäs Pride-festivaalikulkue. Festivaali on homo-, bi - ja transeksuaalien suurin vuotuinen tapahtuma Pohjoismaissa. Festivaali järjestetään nyt seitsemättä kertaa. Paraatiin osallistui useita tuhansia ihmisiä.

Yksi Pride-festivaalin keskusteluaiheista on ollut tänä vuonna kasvanut vihamielisyys seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Kahdestatuhannesta tutkimukseen vastanneesta 52 prosenttia on joutunut erilaisten viharikosten kohteeksi. Kahdeksan vuotta sitten vastaava luku oli 25 prosenttia.

Äärioikeistolaiset hyökkäsivät Facundo Unian kimppuun Pride-festivaalissa vuosi sitten.

- Heitä oli parikymmentä ja he löivät ja potkivat. Ajattelin, mitä olen tehnyt heille? En yhtään mitään. Olen vain olemassa, Unia kertoo.

Tukholman yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan hyökkäykset homo- bi ja transseksuaaleja kohtaan ovat kaksinkertaistuneet kahdeksassa vuodessa. Yleisintä ja toistuvaa ovat suulliset solvaukset. Tämän jälkeen tulevat syrjintä, väkivallalla uhkailu ja väkivaltarikoset.

- Natsit pelkäävät entistä enemmän, että homoseksuaalisuus on tänä päivänä yhteiskunnassa hyväksyttävää, joten sitä vastaan pitää hyökätä. Tämä näkyy hyökkäysten kasvuna ja agressiivisuutena, Daniel Poohl äärioikeistoa tutkivasta Expo-lehdestä sanoo.

Pride-festivaalivieraat joutuivat tänäkin vuonna erilaisten hyökkäysten kohteeksi. Moni näytti silti päättäneen, ettei vuoden odotetuimman tapahtuman tunnelmaa pilaa mikään.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 31.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.