Mainos

Tukholman pommijutussa vangittiin jo toinen mies

Ilmeisesti järjestäytyneeseen rikollisuuteen liittyneen pommidraaman tarkoituksena oli vain pelotella siepattua.

Ruotsissa on vangittu jo toinen mies epäiltynä osallisuudesta Tenstan pommidraamaan viime viikonloppuna. Tukholman käräjäoikeus teki asiasta päätöksen perjantaina.

Miehen epäillään osallistuneen norjalaismiehen sieppaamiseen Tenstassa. Mies on kertonut poliisille, että häntä pidettiin tenstalaisessa asunnossa useita päiviä ja hänen vyötärölleen sidottiin räjähdevyö. Tutkimuksissa on käynyt ilmi, että räjähteet olivat oikeita, mutta että räjähdepanosta ei olisi voitu laukaista kauko-ohjaimella.

Poliisi on etsintäkuuluttanut tapaukseen liittyen vielä kolmannenkin henkilön. Tapauksessa on tiettävästi kyse huumepiirien välienselvittelystä.

Pommia ei olisi voitu räjäyttää

Tukholman Tenstan lähiössä miehen vyötärölle kiinnitettyä pommia ei olisi voitu räjäyttää, kertovat Ruotsin poliisin tekniset tutkijat. Tenstan pommidraama piti lähiön asukkaita pelon vallassa viime sunnuntaina.

Poliisin asiantuntijoiden mukaan pommissa oli räjähdysainetta sekä tarvittavat laukaisimet. Niitä ei kuitenkaan ollut liitetty toisiinsa sillä tavoin, että pommi olisi voitu räjäyttää matkapuhelimen avulla.

28-vuotiaan miehen sieppaajat olivat uhanneet räjäyttää tämän vyötäröllä olevan pommin kauko-ohjaimella. Teon tarkoituksena oli poliisin mukaan siis vain pelotella siepattua. Tiettävästi teko liittyi järjestäytyneeseen rikollisuuteen, mutta poliisi ei ole kertonut sieppaajien motiiveista tarkemmin.

Iltapäivälehti Expressenin mukaan poliisi on pidättänyt sieppauksesta etsintäkuulutetun 53-vuotiaan miehen. Lehden tietojen mukaan mies pidätettiin Karlbergin paikallisjuna-asemalla Tukholmassa. Jo sunnuntaina Tenstassa pidätettiin 28-vuotias mies ihmisryöstöstä epäiltynä. Teosta on yhä etsintäkuulutettu 23-vuotias mies.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.