Mainos

Tukholman pommiepäilty ei sietänyt ääriliikkeitä arvosteltavan: "Ryntäsi vihapäissään ulos"

Britannian poliisi on ratsannut Tukholman itsemurhapommittajaksi epäillyn Taimour Abdulwahabin asunnon Lutonissa, Lontoon pohjoispuolella. Tiettävästi asunnosta ei löytynyt pommimateriaalia tai muuta epäilyttävää.

Naapurusto muistaa miehen vaimoineen ja lapsineen olleen tavanomainen perhe, mutta alueen islamilaisyhteisön johtajalla on toinen käsitys. Masjid Al Ghurabaa -keskuksen johtaja Abdul Qadeer Baksh kertoo, ettei Abdulwahab kestänyt kuunnella islamilaisia ääriliikkeitä koskevaa kritiikkiä.

Abdul Qadeer Baksh kertoo väitelleensä epäillyn kanssa muun muassa siitä, onko viattomien ihmisten tappaminen islamin opetusten vastaista.

- Osoitin selvästi kuinka islam ei hyväksy sitä. Kun lopetimme väittelyn, hän nousi ja ryntäsi vihapäissään ulos. Sen jälkeen emme nähneet häntä enää koskaan.

Ääriaineksien tyyssija

Britannian Luton on saavuttanut viime vuosina kyseenalaista kuuluisuutta sekä ääri-islamilaisten että äärioikeistolaisten pesäpaikkana.

Viime vuonna muslimiaktivistit järjestivät kaupungissa laajan mielenosoituksen Afganistanissa palvelleiden brittisotilaiden palatessa kotiin. Aktivistien kantamissa kylteissä haukuttiin sotilaita muun muassa teurastajiksi, pelkureiksi ja murhaajiksi

.Lontoon joukkoliikenteeseen tekemissään terrori-iskuissa yli 50 ihmistä tappanut terroristinelikko tapasi juuri Lutonissa ennen matkustamistaan Lontooseen vuonna 2005.

(MTV3 - APTN - STT-AFP-Reuters)

Katso Lutonin islamilaisyhteisön johtajan haastattelu kokonaisuudessaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.