Mainos

Tukholman poliisi takavarikoi aseita natsijärjestön kätköistä

Tukholman poliisi on vanginnut kolme äärioikeistolaiseen ryhmään kuuluvaa miestä epäiltynä aseellisen iskun valmistelusta. Poliisi otti lisäksi haltuunsa suuren määrän aseita ja räjähdysaineita viime viikolla tehdyissä kotietsinnöissä.

Poliisin pidätysten ja mielenkiinnon kohteena on äärioikeistolainen natsisympatioistaan tunnettu ryhmittymä, joka kutsuu itseään nimellä Svenska motståndsrörelsen (Ruotsalainen vastarintaliike).

Poliisi teki torstaina ja perjantaina kotietsintöjä ja pidätti kaikkiaan kuusi ryhmän jäsentä. Heistä kolme pääsi eilen vapaalle jalalle, mutta kolme miestä, 18-, 21-, 28-vuotiaat, julistettiin vangituiksi epäiltynä attentaatin valmistelusta. Kaikki vangitut ovat SMR:n aktiivijäseniä.

Poliisi löysi Tukholman läntisissä kaupunginosissa suoritetuissa kotietsinnöissä aseita. Syyttäjä päätti tuolloin uusista kotietsinnöistä, joita tehtiin myös pidätettyjen vanhempien luona.

- Uusissa kotietsinnöissä löysimme aseiden lisäksi myös räjähdysaineita, poliisin tiedottaja Ulf Göranzon kertoo uutistoimisto TT:lle.

Tukholman poliisi eikä myöskään syyttäjä ole halunnut kertoa tarkemmin löytyneistä aseista ja räjähteistä.

SMR on tunnettu väkivaltaisista puheistaan ja käyttäytymisestään sekä jäsentensä tekemistä lukuisista pahoinpitelyistä. Ryhmän jäsenten hallusta on löytynyt aiemminkin aseita, ja sen tiedetään myös pitävän kova kuria jäsentensä keskuudessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.