Mainos

Tukholman jalkapallomellakassa loukkaantunut menehtyi

Tukholman maanantai-iltaisessa jalkapallokannattajien mellakassa vakavia vammoja päähänsä saanut 26-vuotias mies menehtyi sairaalassa varhain tänä aamuna.

Arviolta 50 jalkapalloseurojen AIK:n ja IFK Göteborgin kannattajaa tappeli Tukholmassa puhjenneissa jalkapallofanien yhteenotoissa maanantai-iltana.

Jalkapallohuligaanien välienselvittely tapahtui puistossa noin viiden kilometrin päässä Råsundan stadionista ennen pelin alkua. Jalkapalloväkivallan ensimmäinen ruotsalaisuhri on AP:n mukaan nimeltään Tony Deogan. Hän asui Tukholmassa, mutta oli Göteborgin IFK:n kannattaja.

Suurin osa tappeluun osallistuneista huligaaneista kuului AIK:n porukoihin. He eivät kuitenkaan olleet seuran virallisen faniklubin Black Armyn jäseniä.

Tukholman poliisi tutkii tapausta murhana. Ketään ei vielä osata epäillä syylliseksi, mutta mellakan tapahtumien silminnäkijöiltä ja osallistujilta pyritään saamaan kuulusteluissa pidätykseen johtavia vihjeitä.

Poliisin mukaan uhrin pieksäntään osallistuneiden täytyi tietää, että seuraukset voivat olla näin vakavat. Uhria oli lyöty ja potkittu, ja hänellä oli useita pahoja kallovammoja. Tiedottomassa tilassa ollut Deogan kiidätettiin maanantai-iltana Tukholman Karoliiniseen sairaalaan. Hänet julistettiin kuolleeksi tänään klo 6.37, kun kaikki aivotoiminta todettiin päättyneeksi.

Yleisömäärät Ruotsin jalkapalloilussa ovat olleet ilahduttavasti kasvussa, mutta samalla myös järjestelmällinen jalkapalloväkivalta on huolestuttavasti lisääntynyt. Toisaalta huligaanijoukkioiden yhteenotoilla on hyvin vähän tekemisestä itse jalkapalloilun kanssa.

Poliisi epäilee, että maanantai-illan tappelukin oli jo etukäteen valmisteltu kahden pahamaineisen huligaaniryhmän välienselvittely. Suurimmalla osalla osanottajista ei ollut edes tarkoitus mennä stadionille seuraamaan ottelua.

(MTV3-STT-TT-AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.