Mainos

Tukholman hätäkeskus kieltäytyi lähettämästä apua - nuori mies kuoli

Ruotsissa selvitetään järkyttävää nuoren miehen kuolemaa hätäkeskuksen kieltäydyttyä lähettämästä miehelle apua.

23-vuotias Emil Linnel kuoli tammikuun lopulla kotonaan Tukholman Bagarmossenissa. Ennen kuolemaansa Linnel yritti 15 minuutin ajan turhaan vakuuttaa hätäkeskuspäivystäjää lähettämään ambulanssin osoitteeseensa. Linnelin perhe on tehnyt rikosilmoituksen hätäkeskuksesta ja sen johdosta. Perhe on myös julkaissut hätäkeskukselta saamansa puhelinnauhoitteen.

Dagens Nyheterin mukaan Linnel oli tuntenut itsensä huonovointiseksi koko päivän ja päättänyt illalla olla menemättä ystävänsä juhliin. Myöhäisillan ja yön tapahtumat ovat edelleen puhelua lukuun ottamatta mysteeri.

"Ole kiltti, lähetä ambulanssi"

Hieman ennen kello kuutta seuraavana aamuna hätäkeskus saa puhelun Linnelilta. Hän kertoo päivystäjälle, että hänellä on vaikea hengittää. Hän kertoo myös, että hänen on mahdotonta nousta seisomaan.

- Ole kiltti, pyydän, lähetä ambulanssi. En pysty hengittämään. En pysty enää hengittämään. Lähetä ambulanssi, Linnel toistelee puhelimessa.

Hätäkeskuskuspäivystäjä epäilee kuitenkin Linnelin kertomusta, eikä koskaan lähetä ambulanssia, jota Linnel on pyytänyt puhelimessa 15 minuuttia. Puhelu katkeaa lopulta. Hätäkeskus ei reagoi myöskään siihen, että Linnel ei vastaa enää matkapuhelimeensa.

Kaksi tuntia myöhemmin naapuri löytää hänet kuolleena. Linnel on ehtinyt avata ulko-oven ambulanssihenkilökunnan varalta.

- En pysty edes kuvailemaan miten hirvittävältä tuntuu kuulla nauhalta, kun oma lapsi anelee apua, mutta sitä ei ikinä lähetetä, sanoo Linnelin isäpuoli Stylianos Vassilakis Dagens Nyheterille.

Puheluun vastannut sairaanhoitaja on erotettu työtehtävästään. Linnelin perhe on kuitenkin tehnyt rikosilmoituksen hoitajan lisäksi myös keskuksen johdosta, sillä samasta sairaanhoitajasta oli tullut aikaisemmin muitakin valituksia, joihin ei ollut reagoitu.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.