Mainos

Tukholman EU-kokous päättyy

EU:n odotetaan tänään vetoavan unionin ulkopuolisiin maihin, jotta ne poistaisivat eläintautien takia unionille asettamansa vastatoimet. Unioni katsoo kolmansien maiden toimet kohtuuttomiksi. Venäjä liittyi eilen maihin, jotka ovat määränneet tuontikiellon EU:n naudanlihatuotteille.

Maatalouden ongelmiin puututaan EU:n valtiopäämiesten alustavissa loppupäätelmissä, jotka on määrä hyväksyä tänään Tukholmassa. EU ilmaisee huolensa tilanteesta viitaten suu- ja sorkkatautiin sekä hullun lehmän tautiin. EU tyytyy ilmaisemaan solidaarisuutensa kasvattajille ja kriiseistä kärsiville alueille. Elintarvikeviraston perustamisesta ei mainita mitään, vaikka Suomi ja Itävalta kiirehtivät eilen päätöstä sen sijoituspaikasta. Helsinki ja kolme muuta kaupunkia tavoittelevat viraston isännyyttä.

Muissa asioissa EU-johtajat aikovat kehottaa suosimaan politiikkaa, joka edistää kolmannen sukupolven matkapuhelinhanketta. Lupahuutokaupoissa velkaantuneiden teleyhtiöiden tilanteeseen ei alustavissa päätelmissä puututa. Edelleen EU aikoo tavoitella 67 prosentin kokonaistyöllisyyttä ja 57 prosentin naisten työllisyyttä vuoteen 2005 mennessä. Suomi on vastustanut välitavoitteita, koska katsoo niiden voivan johtaa näennäisiin työllisyystilastoja parantaviin toimiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.