Mainos

Tukholman atk-toiminta Tietoenatorille

Tukholman kaupunki ja suomalais-ruotsalainen tietopalveluyhtiö Tietoenator ovat sopineet kaupungin atk-toiminnan ja järjestelmähallinnon ulkoistamisesta.

Tukholma

Viisivuotisen sopimuksen arvo on 370 miljoonaa kruunua eli noin 259 miljoonaa markkaa. Kyseessä on suurin tietotekniikkakauppa, joka on solmittu Ruotsin julkisella sektorilla sen jälkeen kun julkisia hankintoja koskeva laki tuli voimaan 1990-luvun alussa.

Tukholman kaupunginjohtaja Jörgen Kleist arvioi tänään, että sopimus alentaa kaupungin tietotekniikkakustannuksia yli 20 miljoonaa kruunua vuodessa. Ensi vuoden alussa kaupungin noin 40:een eri toimintoon liittyvän järjestelmän käyttö ja hallinto siirtyvät Tietoenatorin vastuulle.

Yksi sopimuksen keskeisiä tavoitteita on kehittää digitaalisia viranomaispalveluja, jolloin yksityiset kaupunkilaiset saisivat yhteyden viranomaisiin oman kotitietokoneen kautta.

Luokituslaitos Dun&Bradstreet arvioi hiljan, että ulkoistaminen ja alihankkijoiden käyttö kasvavat Euroopassa tänä vuonna 25 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Eniten ulkoistetaan tietoteknisiä palveluja.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.