Mainos

Tukholman arvotaulut yhä kateissa

Ruotsin poliisi jatkaa Kansallismuseosta varastettujen arvotaulujen jäljittämistä.

Konepistoolilla aseistautunut kolmikko ryösti eilen Tukholman Nationalmuseum -museosta kolme yhteensä yli
200 miljoonan markan arvoista maalausta. Anastetut taulut ovat Rembrandtin Omakuva ja Renoirin Nuori pariisitar sekä Keskustelu.

Ruotsin keskusrikospoliisin entinen päällikkö, taidevarkauksiin perehtynyt yksityisetsivä Tommy Lindström arvelee varkaiden olleen ulkomaalaisia ja taulujen olevan matkalla maan rajojen ulkopuolelle. Varkaiden ulkomaiseen alkuperään viittaa hänestä "ylimitoitettu voimankäyttö"

-Se, että yhdellä varkaalla oli konepistooli viittaa siihen, että varkaat eivät olleet ruotsalaisia. Itse olen taipuvainen uskomaan, että juttuun on sekaantunut väkeä jostain Baltian maasta, Lindström sanoi uutistoimisto TT:n haastattelussa.
-Meille on ilmaantunut uudenlaista kansainvälistä rikollisuutta nyt kun muuria Itä-Eurooppaan ei ole ja olemme EU:ssa, hän sanoi.

Suomalainen taiteentuntija, galleristi Wenzel Hagelstam sanoo MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa, että varkaus oli mitä ilmeisimmin tilaustyö. Hagelstamin mukaan varastettuja teoksia ei nähdä markkinoilla vaan ne menevät yksityiskokoelmiin.

Trendirikos

Lindström uumoilee, että taidevarkauksista on tulossa "trendi", koska arvotauluille löytyy ostajia muun muassa Itä-Euroopan uusrikkaiden joukosta. Tunnettujen taulujen myynti avoimesti olisi mahdotonta.
-Taideteosten hinnat ovat nousseet viime aikoina kovasti.

Itä-Euroopassa on kosolti öljy-, puu- ja alkoholikaupalla rikastunutta väkeä, joka ostelee vanhaa taidetta, Lindström huomautti.

Kansallismuseoon hyökkäsi eilen iltapäivällä konepistoolilla aseistautunut mies sekä ainakin kaksi muuta henkilöä. Yhden ryöstäjistä uhkaillessa ihmisiä aseella hänen kaksi rikostoveriaan hakivat varastetut arvoteokset. Kolmikko pakeni saaliineen veneellä, joka löytyi myöhemmin hylättynä.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.