Mainos

Tukholma haluaa KOK:lta kipurahoja

Tukholman kaupunki saattaa vaatia takaisin rahoja, joita se on maksanut Kansainväliselle Olympiakomitealle KOK:lle vuoden 2004 kesäkisojen hakemisen yhteydessä. Tukholma hävisi hakukilpailun ja olympialaiset myönnettiin Ateenalle.

Vasemmistolaisen valtuutetun Margareta Olofssonin esitys rahojen takaisinpyytämisestä on saanut laajaa kannatusta Tukholman kaupunginvaltuustossa. Asiaa käsitellään Tukholman kaupunginhallituksessa keskiviikkona.
-On ilmeistä etteivät kaikki hakijakaupungit kilpailleet olympialaisista samanlaisin säännöin, Olofsson sanoi. Oikeistoon kuuluva kaupunginvaltuutettu Carl Cederschild vaati sunnuntaina, että kaupungin pitäisi laskea tarkkaan kuinka paljon Tukholma maksoi KOK:lle hakuprosessin aikana. Hän arvioi summaksi noin 260 000 dollaria (n. 1,4 miljoonaa markkaa).

KOK:n ruotsalainen jäsen Gunilla Lindberg ei innostunut tukholmalaispoliitikkojen vaatimuksesta. Hän muistutti, ettei Salt Lake Cityn lahjusskandaalilla ja 2004 kisojen hakemisella ole keskenään mitään yhteistä.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.