Mainos

Tukea kalatalouteen ensi vuoden alusta

Maa- ja metsätalousministeriö myöntää ensi vuoden alusta tukea hankkeisiin, joilla pyritään turvaamaan kalatalousalan työpaikkoja. Tuki rahoitetaan osittain EU:n sosiaali-, aluekehitys- ja kalatalousrahaston varoista ja osittain kansallisista julkisista varoista sekä tuensaajien varoista. Julkisia varoja on käytettävissä vuosittain noin seitsemän miljoonaa markkaa.

EU:n komissio hyväksyi Suomen kalatalousalan Pesca-ohjelman viime maaliskuussa. Suomen ohjelman mukaista tukea voidaan myöntää muun muassa kalatalousalalla työskentelevien koulutukseen, tietoverkkojen rakentamiseen sekä uusien tuotteiden kehittämiseen. Ohjelmalla halutaan luoda uusia tai korvaavia työpaikkoja esimerkiksi kalastusmatkailuun ja ravunviljelyyn. Ohjelman toivotaan myös lisäävän vähän hyödynnettyjen kalalajien käyttöä kalanjalostuksessa ja tehostavan kalatalousyritysten toimintaa ja markkinointia.

Tukea voivat hakea yritykset, kalataloudessa työskentelevät ja yhteisöt, kuten kunnat tai järjestöt. Tukea haetaan maaseutuelinkeinopiirien kalatalousyksiköiltä. Tuen hakuaika on jatkuva, mutta tukea on haettava ennen hankkeen aloittamista. Tuista päättää maa- ja metsätalousministeriö.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.