Mainos

Tuija Brax: Kolmas kierros ei ole mahdoton

Tuija Braxin mielestä Pekka Haavisto on tehnyt jo tässä vaiheessa historiaa, vaikka näyttääkin siltä, että tänä iltana presidentiksi valitaan Sauli Niinistö. Edes maailmanlaajuisesti vihreä ehdokas ei ole saanut missään näin suurta osuutta presidentinvaalien äänistä.

Brax kannustaa kaikkia Haaviston puolella olleita ottamaan mallia Haaviston rauhallisesta ja yhteistyöhakuisesta tavasta toimia.

– Eduskuntavaaleissa me vihreät olimme liian itsetyytyväisiä. Meidän pitää oppia Pekan tavasta olla ihminen ja puhua, Brax sanoo.

Brax arvelee, että Haaviston malli on menestyksen avain myös syksyn kuntavaaleissa: Jos vihreät oppii kohtaamaan, puhumaan, viestimään ja kuuntelemaan kuin Haavisto, menestystä tulee.

Haaviston kampanja yhdisti monia ihmisiä: Esimerkiksi vasemmistoliitto lahjoitti vihreille vaalimökin ja sdp soppatykit. Kampanjaan osallistuneet taiteilijat ovat jo kyselleet, mitä samalla porukalla voitaisiin jatkossa tehdä yhdessä.

Brax arvailee, että kuuden vuoden aikana Haavistolle tulee niin paljon kysyntää maailmalla, ettei häntä välttämättä nähdä presidentinvaaleissa ensi kerralla. Poissuljettuna Brax ei kuitenkaan pidä niin sanottua "kolmatta kierrosta".

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.