Mainos

TUI-alusten rahoitus varmistui

20:10

TUI-risteilyalusten rahoitus on varmistunut.

Työ- ja elinkeinoministeriö tiedottaa, että Turun-telakalla rakenteilla olevien alusten rahoituspakettiin liittyvät epävarmuudet on saatu ratkaistua. Rahoitussopimuksen osapuolet ovat tänään vahvistaneet sitoumuksensa.

– Tämä tulos TUI-alusten rakennnusaikaisesta rahoituksesta antaa telakalle mahdollisuuden keskittyä nyt laivanrakennukseen sekä mahdollistaa myös telakkayhtiön kilpailukyvyn pitkäjänteisen kehittämisen siten, että kannattavan toiminnan edellytykset saadaan palautettua. Vastuu kilpailukyvyn palauttamisesta on kuitenkin nyt telakalla itsellään sekä omistajalla, toteaa tiedotteessa elinkeinoministeri Jan Vapaavuori.

Helmikuun lopulla sovitun neuvotteluratkaisun pohjalta valtio sitoutui myöntämään yhteensä 31 miljoonaa euroa laivanrakennuksen innovaatiotukea sekä hankkimaan Turun maa-alueen omistukseensa. Innovaatiotuista on tähän mennessä maksettu 9,6 miljoonaa euroa ja telakan maa-aluetta koskeva kauppa on allekirjoitettu.

TUI-alusten rakentamisen työllistävä vaikutus on noin 10 000 henkilötyövuotta. Risteilijät valmistuvat aikataulun mukaan vuosina 2014–2015.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.