Mainos

Tuhopoltosta syytetty eläinaktivisti hovioikeuteen

Heinäkuisena yönä viime vuonna turkisliikkeen palamaan sytyttänyt mies joutuu vastaamaan teostaan Turun hovioikeuteen.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen mukaan Turun käräjäoikeus toimi virheellisesti vapauttaessaan miehen, koska ei pitänyt näyttöä riittävänä.Kalske vaatii miehelle ehdotonta vankeutta törkeästä tuhotyöstä tai törkeän tuhotyön yrityksestä.

Mies oli pari viikkoa teon jälkeen ollut sairaalahoidossa ja kertonut siellä yhdelle lääkärille ja sairaanhoitajalle polttaneensa turkisliikkeen. Samalla hän oli kertonut eläinaktivisminsa radikalisoituneen rikollisempaan suuntaan. Myöhemmin toisessa hoitopaikassa hän oli kertonut asiasta myös toiselle lääkärille ja sairaanhoitajalle. Hän oli luonnehtinut tekoaan impulsiiviseksi ja harkitsemattomaksi.

Kalskeen mukaan syyllisyyden puolesta puhuu myös se, että mies oli esitutkinnassa kieltäytynyt vastaamasta. Lisäksi hänet tuomittiin viime vuoden marraskuussa sakkoihin turkisliikkeen näyteikkunoiden tuhrimisesta.

Tulipalo sytytettiin vuonna 1929 rakennetussa kerrostalossa, jossa on 79 asuntoa ja yli sata asukasta. Varsinais-Suomen Pelastuslaitoksen lausunnon mukaan tulipalo kyseisen kaltaisessa rakennuksessa voi aiheuttaa hengenvaaran kaikille asukkaille. Suurilta vahingoilta kuitenkin vältyttiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.