Mainos

Tuhoon tuomittu vaalikampanja ajoi naisen velkavankeuteen

Täysin epäonnistunut eduskuntavaalikampanja vuonna 2007 vei naisen vararikkoon.

Helsingissä keskustan ehdokkaana ollut nainen otti vaaleja varten noin 42 000 euron pankkilainan. Hän ajatteli maksavansa lainan kansanedustajan palkallaan. Hän oli ollut työttömänä kolme vuotta ennen kuin otti lainan.

Kun kansanedustajan paikkaa ei tullut, naisen talous romahti. Hän laittoikin tämän vuoden heinäkuun alussa vireille hakemuksen pääsystä yksityishenkilön velkajärjestelyyn. Tässä vaiheessa hänen velkamääränsä oli noussut noin 58 000 euroon.

Selvityksessään käräjäoikeudelle hän kirjoitti, että kampanjaa rahoittaneet pankit oletettavasti uskoivat hänen valintaansa, koska auliisti rahoittivat ehdokkuutta.

Nainen kertoi hakemuksessaan, ettei ollut lainkaan perillä keskustan kannatuksesta Helsingissä. Hän näki ehdokkuuden hyvänä väylänä luoda uusi ura, koska työmahdollisuutensa aiemmassa ammatissa olivat vähentyneet.

Käräjäoikeus päätyi kuitenkin hylkäämään hakemuksen, koska piti velkaantumista ilmeisen kevytmielisenä. Oikeus ei pitänyt lainkaan uskottavana korkeasti koulutetun hakijan väitettä, ettei tämä ollut perillä keskustan alhaisesta kannatuksesta Helsingissä. Käräjäoikeus huomautti lisäksi, että naisella ei ollut aiempaa kokemusta politiikasta.

Käräjäoikeuden mukaan naisen olisi pitänyt olla perillä "omaan valintaansa liittyvistä erittäin vahvoista epävarmuustekijöistä".


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.