Mainos

Tuhoisia taisteluja Irakissa

Taistelut liittouman joukkojen ja irakilaisten välillä ovat jatkuneet Fallujassa. Kymmeniä ihmisiä on kuollut.

Amerikkalaiset joukot ovat edenneet etelästä Fallujan kaupungin keskustaan, kertoo Yhdysvaltain sotilastiedottaja.

Aiemmin päivällä amerikkalaiset vahvistivat, että kaksitoista amerikkalaista merijalkaväen sotilasta oli kuollut taisteluissa Ramadissa lähellä Fallujaa.

Irakilaisia Fallujassa on kuollut viitisenkymmentä ja kymmeniä muita on haavoittunut. Irakilaisten sairaalalähteiden mukaan valtaosa irakilaisista kuolonuhreista on naisia ja lapsia.

Falluja sijaitsee niin sanotussa sunnikolmiossa, missä vastustus amerikkalaisia miehittäjiä kohtaan on ollut erityisen voimakasta. Uutistoimistojen mukaan Fallujan moskeijoissa kehotetaan ihmisiä pyhään sotaan amerikkalaisia miehittäjiä vastaan.

Amerikkalaisten merijalkaväen sotilaiden hyökkäys Fallujaan alkoi maanantaina. Viime viikolla kaupungissa murhattiin raa'asti neljä amerikkalaista siviiliä.

Berlusconi: Italialaiset pysyvät Irakissa

Italian pääministeri Silvio Berlusconi on vakuuttanut italialaisjoukkojen pysyvän Irakissa. Berlusconi sanoi RAI-televisiokanavalle, etteivät italialaiset luovuta aseistettujen militanttien edessä.

Haavoittumiset eilisissä kahakoissa eivät pääministerin mukaan muuta heidän läsnäolonsa tarkoitusta. Kaksitoista italialaissotilasta haavoittui eilen yhteenotoissa aseistettujen shiiataistelijoiden kanssa Nassiriyassa Etelä-Irakissa.

Irakilaisten tappiot olivat selvästi suuremmat. Eilisissä taisteluissa Nassiriyassa kuoli viisitoista irakilaista, joista ainakin kolme oli shiiakapinallisia, kertoi poliisi tänään. Eilen sairaalalähteet kertoivat, että ainakin 10 irakilaista kuoli ja 37 loukkaantui shiiojen ja Italian liittoumasotilaiden välisissä taisteluissa.

Italia on lähettänyt Irakiin vajaat 3 000 sotilasta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Huomenta Suomi 07.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.