Mainos

Tuhoisia pommi-iskuja Bagdadissa

Iskut oli kohdistettu shiiamuslimeja vastaan. Monet irakilaispoliitkot katsovat maan olevan jo sisällissodassa.

Kolme itsemurhaiskijää on räjäyttänyt itsensä shiiamoskeijassa Bagdadissa, ja ainakin 79 ihmisen kerrottiin kuolleen räjähdyksissä. Lisäksi yli 160 ihmistä haavoittui.

Räjähdykset sattuivat Barathan moskeijassa Bagdadin pohjoisosassa. Moskeijan imaami on Jalaluddin al-Saghir, joka on Irakin suurimman shiiapuolueen, Scirin, kansanedustaja. Viranomaiset vetosivat räjähdysten jälkeen ihmisiin pyytäen näitä luovuttamaan verta.

Uutistoimistojen mukaan itsemurhaiskijät, tai ainakin kaksi heistä, olivat naisten kaapuihin pukeutuneita miehiä. Kaksi pommeista räjähti moskeijan sisällä ja kolmas aivan moskeijan lähellä.

Barathan moskeijassa käy tuhansia shiiamuslimeja joka perjantai. Saghir tunnetaan kiihkeäsävyisistä saarnoistaan, joissa hän puolustaa shiiojen, Irakin enemmistöuskonhaaraan kuuluvien, oikeuksia.

- Tämä on likaista sotaa shiioja vastaan, Saghir sanoi iskujen jälkeen al-Arabiya-satelliittikanavalle.

Viime torstaina Najafissa kuoli kymmenen ihmistä shiiamoskeijaan kohdistuneessa autopommi-iskussa.

Iskujen kiihtyminen ja shiiojen ja sunnien välien kiristyminen ovat lisänneet huolta sisällissodan vaarasta Irakissa. Eräät irakilaiset poliitikot katsovat sisällissodan jo itse asiassa alkaneen.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.