Mainos

Tuhoisia iskuja poliisiasemille Etelä-Irakissa

Kymmeniä ihmisiä on kuollut räjähdyksissä Basran kaupungissa.

Etelä-Irakissa poliisiasemia vastaan tehtyjen pommi-iskujen uhriluku on noussut 68:aan, kertoo Basran kaupunginjohtaja Wael Abdel-Hafeez. Kaupunginjohtajan mukaan suurin osa surmansa saaneista on siviilejä ja joukossa on monia lapsia. Haavoittuneita on hänen mukaansa satakunta.

Britannian joukkojen edustaja kertoi aiemmin, että pommi-iskut olivat ilmeisesti itsemurhaiskuja. Iskuissa haavoittui myös neljä brittisotilasta. Hyökkäykset kohdistuivat kolmeen poliisiasemaan Basrassa ja brittien ja irakilaisten yhteiseen vartioasemaan läheisessä Zubairin kaupungissa. Yksi räjähdyksistä tuhosi myös lapsia kouluun kuljettaneen bussin.

Britannian sotilasedustaja kertoi, ettei tarkkoja tietoja ollut vielä saatavilla, osittain koska Basraa miehittävät brittijoukot eivät päässeet kahden poliisiaseman luo. Sotilaita kivitettiin.

Räjähdykset aiheuttivat paniikkia Irakin toiseksi suurimmassa kaupungissa Basrassa, jossa on ollut tässä kuussa suhteellisen rauhallista, toisin kuin muualla Etelä- ja Keski-Irakissa.

Zubairissa Etelä-Irakissa kaksi ihmistä sai surmansa ja kuusi haavoittui poliisikoulussa sattuneessa räjähdyksessä, kertoo paikallinen viranomainen.

(MTV3-Reuters-AFP)

(Seitsemän uutiset 21.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.