Mainos

Tuhoisa räjähdys Bagdadissa

Saddam Husseinin kiinnioton vuosipäivä on alkanut verisissä merkeissä Irakissa. Itsemurhapommittaja iski aamulla tuhoisin seurauksin Bagdadin diplomaattialueelle.

Ainakin seitsemän ihmistä on kuollut itsemurhapommin räjähdyksessä Bagdadissa. Lisäksi lähes 20 kerrotaan loukkaantuneen. Yhdysvaltain armeijalähteiden mukaan kuolleiden tai haavoittuneiden joukossa ei ole amerikkalaissotilaita.

Uutistoimisto Reutersin mukaan itsemurhapommittajan auto räjähti lähellä valtion ja diplomaattien rakennuksia.

Tänään on Irakin entisen presidentin Saddam Husseinin kiinnioton vuosipäivä.

Seitsemän amerikkalaissotilasta kuoli eilen

Yhdysvaltain armeijan mukaan seitsemän merivoimien sotilasta kuoli eilen Al-Anbarin maakunnassa, jossa mm. Fallujan ja Ramadin kapinallistukikohdat ovat. Sotilaat kuolivat kahdessa erillisessä operaatiossa, joista armeijan johto ei tarkemmin halunnut kertoa.

Yhdysvaltain sotilaskoneet ampuivat eilen useita ohjuksia Fallujassa samalla, kun merivoimat etsivät kapinallisia kaupungista. Yhdysvaltain armeijan mukaan kaupunki ei ole vielä tarpeeksi turvallinen, jotta kaupungin 200 000 asukasta voisivat palata takaisin.

Läheinen Ramadin kaupunki on edelleen kapinallisten tukikohta, jossa yhteenotot kapinallisten ja Yhdysvaltain armeijan välillä ovat yleisiä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.