Mainos

Tuhoisa pommisarja surmasi kymmeniä Bagdadissa

Pommit runtelivat viikonloppuna muun muassa kaksi shiiamuslimien pyhäkköä Irakissa.

Pommie-iskujen sarja on surmannut 30 ihmistä Irakin pääkaupungissa Bagdadissa. Suurinta tuhoa aiheutti kahden itsemurhapommittajan yhteishyökkäys Bagdadin lentokentän liepeillä, missä kuoli 14 ihmistä ja kuusi haavoittui.

Kaksi räjähteillä lastattua ajoneuvoa räjäytettiin lähellä amerikkalaisjoukkojen tukikohtaa Bagdadin lentokentälle johtavan tien varrella. Yhdysvaltain asevoimien mukaan hyökkäyksen kohteena ei ollut amerikkalaisten tukikohta, vaan irakilaisen siviilien käyttämä pysäköintialue.

Pommit runtelivat viikonloppuna myös kaksi shiiamuslimien pyhäkköä Bagdadin koillispuolella. Mikään ryhmä ei ilmoittautunut iskujen tekijäksi, mutta epäilyt kohdistuivat sunnitaistelijoihin.

Hyökkäykset tehtiin eilen Wajihijan kylässä ja sen lähellä 60 kilometrin päässä Bagdadista. Paikalliset asukkaat kertoivat, että myös alueen sunnit olivat käyneet rukoilemassa sortuneissa moskeijoissa.

Sunnien ja shiiojen välit kärjistyivät viime helmikuussa, kun merkittävä shiiapyhäkkö joutui pommi-iskujen kohteeksi Samarrassa. Räjähdyksissä romahti rakennuksen kultainen kupoli.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.