Mainos

Tuhoisa pommi-isku Sri Lankassa

Ainakin 20 ihmistä kuoli ja yli 50 haavoittui pommi-iskussa ja sitä seuranneessa ammuskelussa Sri Lankan pääkaupungissa Colombossa tänään. Viranomaisten mukaan autoon asetettu voimakas pommi räjähti vilkkaimpaan ruuhka-aikaan Colombon keskustassa.

Sri Lanka

Välikohtaus sai alkunsa ruuhka-aikaan kaupungin liepeillä lähellä parlamenttia, kun poliisit menivät tarkistamaan yleisövihjettä mahdollisista terroristeista. Parlamentille johtavan tien varrella piileksikin joukko tamilisissejä, jotka aloittivat hyökkäyksensä poliisien tullessa paikalle. Ainakin yksi sisseistä räjäytti kehoonsa sidotun pommin muiden avatessa tulen käsiaseilla ja heitellessä kranaatteja.

Silmittömässä ammuskelussa kuoli tiettävästi viisi poliisia, muut uhrit olivat pääosin liikenneruuhkassa olleita autoilijoita. Monien haavoittuneiden tilan kerrottiin olevan vakava. Poliisin mukaan kyseessä oli ilmeisesti itsemurhaisku, jonka tarkoituksena oli hyökätä läheisestä parlamentista tulevaa ministereiden ja muiden poliitikkojen autosaattuetta vastaan. Poliisin saama vihje pakotti sissit kuitenkin aikaistamaan hyökkäystä.

Raskasta aseistusta

Erään hyökkääjän ruumis makasi välikohtauksen jälkeen tien varressa räjähteet edelleen rinnan päälle vyötettyinä. Paikalta löydettiin myös muita aseita kuten sinkoja ja miinoja. Iskun tekijöistä ei ollut heti tietoa. Epäilyt kohdistuvat kuitenkin Sri Lankan hallitusta vastustavaan tamileiden LTTE-sissijärjestöön, joka on tehnyt aiemmin pommi-iskuja Colombossa. Tammikuussa 13 ihmistä kuoli, kun tamilinainen räjäytti itsensä pääministerin virka-asunnon edustalla.

Sri Lankan poliisi varoitti jokin aika sitten pommi-iskun vaarasta sen jälkeen kun Colombossa oli pidätetty itsemurhaiskua tekemään lähetetty tamilitaistelija. LTTE eli tamilitiikerit taistelee itsenäisen tamilivaltion perustamiseksi Sri Lankan pohjois- ja itäosaan. Parikymmentä vuotta jatkuneessa verisessä sisällissodassa on kuollut lähes 60 000 ihmistä. Norja yrittää parhaillaan välittää kiistassa ja saada sodan osapuolet neuvottelupöytään.
(STT-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.