Mainos

Tuhoisa pommi-isku Haifassa

Haifan satamakaupungissa Israelissa on sattunut tuhoisa pommi-isku. Myös Länsirannalla iskettiin israelilaiskohteeseen.

Ainakin kuusitoista ihmistä on kuollut ja kolmekymmentä loukkaantunut ravintolaan tehdyssä itsemurhaiskussa Haifassa Israelin pohjoisosassa tänään. Itsemurhaiskun tekijäksi on ilmoittautunut palestiinalaisen Hamas-liikkeen sotilaallinen siipi.

Räjähdys tuhosi lähes täysin ravintolan, joka sijaitsee lähellä ostoskeskusta ja huoltoasemaa. -Ravintola oli täynnä ihmisiä, kertoi poliisikomentaja Yaakov Borovsky. Loukkaantuneita oli kolmisenkymmentä. Räjähdys oli niin voimakas, että ravintolan katto murskautui lähes täysin.

Tämä oli neljäs itsemurhaisku sen jälkeen kun viikon kestävä pääsiäisjuhla alkoi Israelissa. Itsemurhaiskuissa on kuollut ainakin 34 ihmistä. Israelin pääministerin Ariel Sharonin tiedottaja David Baker sanoi, että Israelin kolme suurinta kaupunkia olivat joutuneet iskujen kohteiksi kolmen päivän kuluessa. -Palestiinalaiset itsemurhapommittajat ovat tehneet terrori-iskuista päivittäisen ilmiön. Israel tulee taistelemaan hellittämättä, Baker sanoi. Israel ei aio Bakerin mukaan levätä ennen kuin maata vastaan suunnattu terrorikampanja on pysäytetty.

Itsemurhaisku myös juutalaisessa siirtokunnassa

Palestiinalainen itsemurhaiskun tekijä haavoitti ainakin seitsemää ihmistä juutalaisessa siirtokunnassa Jordanjoen länsirannalla vajaat kolme tuntia Haifan iskun jälkeen. Israelin radion mukaan tässä iskussa sai surmansa vain itsemurhaiskun tekijä.

Palestiinalainen räjäytti vyötärölleen sidotun räjähteen Efratan siirtokunnan ensiapuasemalla, kertoi Israelin radio.

(MTV3-STT-Reuters)

(Seitsemän uutiset 31.03.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.