Mainos

Tuhoisa pommi-isku Filippiineillä

Jopa 14 ihmistä on kuollut Filippiineillä, kun voimakas pommi räjähti ostoskeskuksen edessä General Santosin kaupungissa maan eteläosassa. Haavoittuneita on lähes 50, kertoivat viranomaiset. Useat haavoittuneet ovat viranomaisten mukaan kriittisessä tilassa ja kuolonuhrien määrä saattaa vielä nousta.

Kaupungissa räjähti myös kolme muuta pommia, jotka eivät kuitenkaan aiheuttaneet henkilövahinkoja. Monet haavoittuneista saivat vakavia vammoja.

Abu Sayyaf -muslimijärjestön jäseneksi esittäytynyt mies soitti myöhemmin paikalliselle radioasemalle ja kertoi järjestön tehneen iskut. Myös viranomaisten epäilyt kohdistuivat muslimien ääriaineksiin, mutta puhelimitse saadun ilmoituksen aitoudesta he eivät olleet vakuuttuneita.

Ihmisiä surmannut ja haavoittanut pommi räjähti ostoskeskuksen edustalla. Tunti pommin räjähtämisen jälkeen räjähti toinen pommi sillalla ja kolmas bussipysäkillä. Viranomaiset ryhtyivät tarkistamaan kaupunkia, sillä tekstiviestien välityksellä liikkuneiden huhujen mukaan pommeja olisi asetettu eri puolelle kaupunkia yhteensä 18.

Viranomaiset epäilivät pommien asettajaksi myös ryhmää, joka kutsuu itseään Alkuperäiskansojen liittoarmeijaksi (IPFA). Se on aiemmin ilmoittanut tehneensä useita pommi-iskuja Filippiinien pääkaupungissa Manilassa ja muissa kaupungeissa, myös General Santosissa. Ryhmä vaatii Filippiinien jakamista kolmeen osavaltioon, joista yksi olisi muslimien, yksi alkuperäiskansojen ja yksi kristittyjen.

General Santos sijaitsee noin 1000 kilometrin päässä Manilasta Mindanaon saarella ja 350 kilometrin päässä Basilanin saaresta, missä Yhdysvaltain joukot kouluttavat filippiiniläisjoukkoja taistelemaan Abu Sayyaf -järjestön muslimisissejä vastaan. Enemmistö Filippiinien asukkaista on katolilaisia.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.