Mainos

Tuhoisa metroturma Roomassa

Yksi ihminen kuoli ja viisi loukkaantui vakavasti kahden metrojunan törmättyä toisiinsa. Toistaiseksi onnettomuuden syy on epäselvä.

Yksi ihminen on kuollut ja 230 ihmistä loukkaantunut kahden metrojunan törmättyä toisiinsa Roomassa. Viisi loukkaantuneista haavoittui vakavasti.

Varhain aamuruuhkassa tapahtunut onnettomuus oli tiettävästi ensimmäinen jonkun hengen vaatinut liikenneturma Rooman metrossa. Onnettomuudessa kuoli 30-vuotias nainen. Aiemmin oli ilmoitettu, että turmassa kuoli myös toisen metrojunan kuljettaja, mutta tämän tiedon pelastusviranomaiset peruivat.

Onnettomuus tapahtui, kun kovaa vauhtia ajanut metrojuna törmäsi asemalle pysähtyneen metrojunan perään Piazza Vittorion asemalla Rooman keskustassa. Silminnäkijöiden mukaan osa aseman kattopalkeista romahti.

- Noin neljännes junan ensimmäisestä vaunusta litistyi täysin, Sky Italia -televisiokanavan haastattelema matkustaja kertoi järkyttyneenä.

Rooman metron koko A-linja jouduttiin sulkemaan turman takia, ja keskustan liikenne oli sekasorrossa turman jälkeen.

Viranomaisten mukaan ei ole mitään merkkejä siitä, että turma olisi muuta kuin onnettomuus. Pääministeri Romano Prodi kertoi uutistoimisto Reutersille, että viranomaiset tutkivat, "oliko kyseessä inhimillinen erehdys vai oliko opastinjärjestelmässä jotakin vikaa".

Italian presidentti Giorgio Napolitano on esittänyt suruvalittelunsa uhrien omaisille ja onnettomuudessa loukkaantuneille.

Kumpikin turmassa mukana ollut juna on lähes uusi. Lääkärien mukaan turmassa loukkaantunutta metrojunan kuljettajaa on kuulusteltu, mutta tämä ei muista tapahtumista mitään. Kuljettaja pääsee sairaalasta jo muutaman päivän kuluttua.

Eräät matkustajat ovat kertoneet, että takaa tullut metrojuna oli ajanut läpi punaisten valojen jo edellisellä metroasemalla. Viranomaisten mukaan toistaiseksi ei ole syytä spekuloida turman syistä, vaan on odotettava virallista tutkimusta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.