Mainos

Tuhoisa maanjäristys Iranissa

Ainakin 1 000 ihmistä on saanut surmansa ja yli 5 000 loukkaantunut rajussa maanjäristyksessä Iranissa.

Järistyksen voimakkuus oli 7,1 richteriä. Iranin radion mukaan järistyksessä olisi loukkaantunut jopa 40 000 ihmistä. Uutistoimisto Irna kertoi aiemmin, että loukkaantuneita on yli 5 000.

Maanjäristys iski Khorasanin maakuntaan Qaenin ja Birjandin kaupunkien läheisyyteen puoliltapäivin. Järistys on paikallisten viranomaisten mukaan tuhonnut ainakin 80 Afganistanin rajan läheisyydessä sijaitsevaa kylää, ja osittain tuhoutuneita kyliä on lisäksi kymmeniä. Tuhansia ihmisiä on jäänyt kodittomiksi alueella. Iranin Punaisen puolikuun pelastustyöntekijöitä samoin kuin poliisin ja armeijan joukkoja on lähetetty alueelle selvittämään tuhoja.

Loukkaantuneita kiidätettiin läheisten kaupunkien sairaaloihin. Iranin radion mukaan lääkintähenkilökunnasta, lääkkeistä, verituotteista, ruuasta, ambulansseista ja helikoptereista on kova pula maanjäristysalueella.

Vuonna 1990 sattunut 7,3 richterin järistys tappoi Iranissa 35000 ihmistä. Lauantainen järistys osui kuitenkin selvästi harvempaan asutulle alueelle.
(STT-AFP-Reuter)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.