Tuhoisa lentokonepalo: kymmeniä matkustajia kateissa

Viranomaisten mukaan eilisiltaisessa lentoturmassa on kuollut ainakin 28 ihmistä kaikkiaan reilusta 200 matkustajasta. 66 turmassa ollutta on kuitenkin vielä kateissa. Khartumin lentokentän lääkintäpalvelujen johtaja Mohamed Osman Mahjoub arvelee, että osa kadonneista on saattanut poistua lentokentältä pahimman kaaoksen aikana.

Tiedot uhrien määrästä ovat vaihdelleet yön aikana. Viranomaiset arvioivat välillä, että jopa 120 ihmistä olisi saanut surmansa turmassa.

Sudanilaisen lentoyhtiön kone syttyi palamaan pääkaupunki Khartumin lentokentällä laskeutumisensa jälkeen tiistai-iltana. Palo alkoi Sudanin liikenneministerin mukaan koneen oikeasta moottorista, joka räjähti laskeutumisen yhteydessä. Palo levisi nopeasti koneen runkoon.

Turman syyksi arvellaan kehnoa säätä. Kaupungin asukkaiden mukaan lentokentällä riehui hiekkamyrsky juuri ennen koneen laskeutumista. Kone oli lähtenyt matkaan Jordanian pääkaupungista Ammanista, ja kyydissä oli yhteensä yli 200 matkustajaa ja 14 miehistön jäsentä.

Sudanissa tapahtui lento-onnettomuus viimeksi viime kuussa. Tuolloin onnettomuus vaati ainakin 22 uhria.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat