Mainos

Tuhoisa junaonnettomuus Pohjois-Koreassa

Pohjois-Koreassa kahden tavarajunan yhteentörmäyksen aiheuttama räjähdys on vaatinut tuhansia uhreja.

Kaksi tavarajunaa törmäsi ja räjähti Pohjois-Koreassa lähellä Kiinan rajaa tänään, kertoivat Etelä-Korean tiedotusvälineet. Lähteiden mukaan jopa 3000 ihmistä olisi loukkaantunut tai kuollut onnettomuudessa, kertoi YTN-televisioasema. Kuolleiden tarkasta määrästä ei ollut tietoa.

Toinen säiliöjunista kuljetti bensiiniä ja toinen nestemäistä maakaasua.

Pohjois-Korean viranomaiset eivät olleet iltaan mennessä kertoneet onnettomuudesta mitään.

Onnettomuus sattui iltapäivällä paikallista aikaa Ryonchonin asemalla 50 kilometriä etelään rajakaupunki Sinuijusta. Uutistoimisto Yonhapin käyttäminen kiinalaislähteiden mukaan koko asema tuhoutui räjähdyksessä.

- Asema oli tuhoutunut niin kuin sinne olisi pudonnut pommeja ja pirstaleet sinkosivat korkealle ilmaan, kertoi Yonhapin lainaama kiinalaislähde.

Polttoaineet lahja Kiinalta?

Uutistoimiston mukaan Pohjois-Korean viranomaiset tutkivat onnettomuuden syytä. Uutistoimistosähkeissä myös arveltiin, että räjähtäneet polttoaineet olisivat olleet Kiinan lahja energiapulassa sinnittelevälle naapurimaalle.

Onnettomuus sattui yhdeksän tuntia sen jälkeen kun Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Il oli ohittanut aseman palattuaan neuvottelumatkaltaan Pekingistä.

Yonhapin mukaan Pohjois-Korea on katkaissut alueen kansainväliset puhelinlinjat estääkseen onnettomuustietojen pääsyn maailmalle. Alueelle on myös Yonhapin mukaan julistettu "eräänlainen hätätila".
- Emme ole vielä saaneet virallista tietoa onnettomuudesta. Yritämme vahvistaa tietoja, Etelä-Korean yhdistämisministeriön tiedottaja kertoi uutistoimisto Reutersille.

Puhelimitse tavoitetut pääkaupunki Pjongjangin asukkaat kertoivat, että elämä pääkaupungissa on sujunut normaalia rataa. Pohjois-Korean televisio puolestaan on lähettänyt sotilasmarsseja ja musiikkia, eli normaalia iltaohjelmaa.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 22.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.