Mainos

Tuhoisa itsemurhaisku poliisiasemalle Etelä-Irakissa

Ainakin 26 ihmistä on kuollut Nassiriyassa Etelä-Irakissa tehdyssä pommi-iskussa. Kohteena oli Nassiriyassa oleva italialaisten poliisien päämaja.

Nassiriyassa Etelä-Irakissa tehdyssä itsemurhaiskussa surmansa saaneista 18 oli italialaisia, mm. sotilaita ja erikoispoliiseja. Lisäksi räjähdyksessä kuoli kahdeksan irakilaista. Haavoittuneita on yli 70.

Italian puolustusministerin Antonio Martinon mukaan hyökkäyksen takana ovat Irakin syrjäytetylle johtajalle Saddam Husseinille uskolliset joukot.

Etelä-Irakissa palvelee noin 2300 italialaista sotilasta tai erikoispoliisia. Suuri osa heistä on sijoitettuna juuri Nassiriyaan, jossa on tähän saakka ollut melko rauhallista.

Italian pääministeri Silvio Berlusconi sanoi heti iskun jälkeen, että maa ei aio vetää joukkojaan Irakista. -Mikään pelottelu ei saa meitä luopumaan halustamme auttaa Irakia, Berlusconi kommentoi iskua Roomassa.

Useiden oppositiopuolueiden edustajat sen sijaan vaativat Italiaa vetämään joukkonsa pois. Heidän mielestään italialaiset lähetettiin vaaroista huolimatta pikavauhtia Irakiin, koska maan hallitus halusi tukea Yhdysvaltoja.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

(Kymmenen uutiset 12.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.