Mainos

Tuhoisa itsemurhaisku Jerusalemissa

Ainakin 20 ihmistä on kuollut ja yli sata haavoittunut illalla Jerusalemia ravistelleessa itsemurhaiskussa.

Ainakin 20 ihmistä sai surmansa illalla itsemurhaiskussa Jerusalemin keskustassa. Linja-autossa räjähtänyt pommi haavoitti lisäksi yli sataa ihmisiä. Uhrien joukossa on myös lapsia, kertoivat viranomaiset.

Räjähdys tuhosi täysin yhden linja-auton ja vaurioitti pahoin toista. Iskun kohteeksi joutuneessa bussissa oli tiettävästi matkustajina Itkumuurilta palaavia juutalaisia. Vahvistamattomien tietojen mukaan itsemurhaiskun tekijä matkusti linja-autossa juutalaiseksi naamioituneena.

Iskun tekijöiksi ovat ilmoittautuneet sekä Islamilainen jihad -järjestö että Hamas. Pommi-isku vaikeuttaa entisestään rauhansuunnitelman toteuttamista. Israelin hallitus ryhtyi heti vastatoimiin ja jäädytti neuvottelut neljän Länsirannalla sijaitsevan kaupungin luovuttamisesta palestiinalaisten hallintaan.

Palestiinalaisten pääministeri Mahmoud Abbas kiirehti illalla tuomitsemaan pommi-iskun. Abbas korosti lausunnossaan, ettei palestiinalaisten etuja voida ajaa väkivallalla. Hän kertoi käynnistäneensä tutkimukset tapauksen selvittämiseksi.

Yhdysvallat tuomitsi pommi-iskun ja kehotti palestiinalaishallintoa ryhtymään voimakkaisiin toimiin ääriryhmien hajottamiseksi. Myös YK ja sekä useat valtiot ovat tuominneet iskun kovin sanoin.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.