Mainos

Tuhkapilvi kiusaa nyt Ranskaa, Italiaa ja Portugalia

Islantilaisesta tulivuoresta lähtöisin oleva tuhkapilvi saattaa siirtyä vielä tämän päivän aikana kohti Kreikkaa, ennustaa Ilmatieteen laitos. Tällä hetkellä pilvi kiusaa Etelä-Ranskaa, Pohjois-Italiaa ja Pohjois-Portugalia. Näillä alueilla on peruttu kymmeniä lentoja.

Italia on sulkenut maan pohjoisosan ilmatilan, joten muun muassa Milanon kentät ovat kiinni. Finnairilla on Milanossa yksi kone odottamassa kentän aukeamista ja Helsinkiin pääsyä.

Helsingistä puolestaan olisi tarkoitus lähteä iltapäivällä lento Milanoon, mutta sen kohtalo ratkeaa lähitunteina kun selviää, pidennetäänkö Milanon kentän lentorajoituksia.

Ranskassa Nizzan kentällä on lykätty parikymmentä lentoa. Nizza on Cannesin lähin kenttä, ja Cannesin elokuvajuhlat alkavat muutaman päivän päästä.

Portugalissa Porton kenttä on suljettu ainakin iltapäivään Suomen aikaa.

Sen sijaan Espanjassa tilanne on eilisestä helpottunut, ja maa on avannut melkein kaikki lentokenttänsä. Auki on jälleen muun muassa Barcelonan kenttä.

Finnairin eilinen lento Helsingistä Barcelonaan pääsi kentän kiinniolon vuoksi matkaan vasta varhain tänä aamuna, 13 tuntia myöhässä. Pääkaupunkiseudulla asuvat matkustajat viettivät yön hotellissa Finnairin laskuun. Paluulento Barcelonasta Helsinkiin viivästyy tunnin.

Finnairista kerrotaan, että muut maat kuin Espanja sulkivat eilen parikymmentä lentokenttää tuhkapilven vuoksi. Satoja lentoja peruttiin, ja arviolta 40 000 ihmistä oli jumissa eri kentillä.

Tuhka pakottaa edelleen Atlantin yli kulkevia lentoja kiertoreiteille. Finnair arvioi lentonsa Helsingistä New Yorkiin myöhästyvän kiertoreitin vuoksi parikymmentä minuuttia. Helsinkiin palaava lento joutuu kiertämään laajemman mutkan, joten se myöhästyy menolentoa enemmän.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.