Mainos

Tuhkakaaos – kuka maksaa ja mitä?

Lentoyhtiöt ovat arvostelleet kovin sanankääntein viranomaisia Islannin tulivuorenpurkausta seuranneista lentorajoituksista. Suurin vääntö on syntymässä luonnollisestikin rahasta

Lentoyhtiöt ovat nikotelleet muun muassa EU:n korvauskäytäntöjä vastaan, jonka mukaan yhtiöiden olisi korvattava lentojen peruuntuessa myös jumiin jääneiden matkustajien majoitus.

Erityisen kovaan kapinaan korvauskäytäntöä vastaan on nousemassa halpalentoyhtiö Ryanair, kertoo BBC. Yhtiön toimitusjohtaja Michael O'Learyn mukaan on absurdia, että Ryanair joutuu korvaamaan jopa tuhansia euroja matkustajalle, jonka lippu on saattanut maksaa vain muutamia euroja.

O’Leary onkin todennut, että Ryanair aikoo korvata tuhkakaaoksen aikana asiakkailleen vain lippujen hinnat, eikä muuta. Päätöksen odotetaan johtavan kahnauksiin EU:n ja ilmailuviranomaisten kanssa. Ryanairia tämä ei kuitenkaan pelota. Toimitusjohtaja O’Leary kertoo suorastaan toivovansa, että yhtiö haastetaan oikeuteen, jolloin ”lentoyhtiöt saavat julki kaiken asiaan liittyvän hölynpölyn”.

Lentoyhtiöt ovat arvostelleet lisäksi asetettuja lentorajoituksia hätiköidyiksi. Myös lentoyhtiöiden etujärjestö IATA:n johtaja Giovanni Bisignani arvostelee lentorajoitusten syntyneen huonon päätöksenteon tuloksena. Bisignanin mukaan rajoituspäätökset perustuivat teoreettisiin malleihin, eivät faktoihin. Hän näkeekin, että hallitusten olisi kannettava päätöksistään myös taloudellinen vastuu.

- Tämä kriisi ei johdu lentoyhtiöiden huonosta talousjohtamisesta. Hallitusten tulisi auttaa yhtiöitä selviämään kurimuksesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.