Mainos

Tuhkaa reilusti Espanjan yllä - jo 19 kenttää suljettu

Islannista levinnyt vulkaaninen tuhkapilvi häiritsee pahasti lentoliikennettä Pohjois-Espanjassa. Viranomaiset ovat joutuneet sulkemaan uusia kenttiä tuhkapilven takia. Nyt suljettuja kenttiä on jo 19. Joukossa on maan toiseksi suurin kenttä Barcelonassa.

Myös osa Pohjois-Portugalin ja Etelä-Ranskan lentokentistä on suljettu. Euroopan lentoliikennettä valvova Eurocontrol varoittaa, että lentokieltoalue voi laajentua tänään etelään, jopa Barcelonaan ja Marseilleen asti.

Tuhka haittaa Euroopan lisäksi myös lentoliikennettä Atlantin ylillä. Lennot ovat myöhästyneet paikoin kovastikin, kun lentoreittejä on jouduttu muuttamaan tuhkapilven takia.

Suomen ilmatieteen laitos arvioi, että Islannin tulivuoren tuhkaa kuljettavien tuulten suunta pysyy lähipäivät ennallaan. Tuhkaa kulkeutuu näin vastedeskin Islannista etelään kohti Espanjaa ja Portugalia

Viime kuussa Islannin tulivuorenpurkaus lamautti Euroopan lentoliikenteen viikoiksi. Nyt tulivuori on muutaman viikon tauon jälkeen alkanut taas levittää runsaammin tuhkaa Euroopan ylle.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.