Mainos

Tuhat sotilasta harjoitteli Saaristomerellä

Suomalaisten ja ruotsalaisten joukkojen yhteiseen meri- ja maasotaharjoitukseen otti osaa yhteensä noin 70 alusta sekä lukuisia ajoneuvoja.

Lähes tuhat sotilasta osallistui viikonlopun aikana suomalaisten ja ruotsalaisten joukkojen yhteisharjoitukseen Saaristomerellä. Amfibiorykmentti 1:n harjoituksessa oli mukana sotilaita noin 500 eli 250 molemmista maista.

Meri- ja maaharjoitukseen otti osaa yhteensä noin 70 alusta sekä lukuisia ajoneuvoja. Yhteisrykmentin lisäksi harjoitukseen osallistui Uudenmaan prikaatin ja Saaristomeren meripuolustusalueen varusmies- ja reserviläisjoukkoja. Joukot liikkuivat Utön, Örön, Gyltön ja Kasnäsin alueilla.

Suomalais-ruotsalainen erikoisjoukko toimii rantaviivan tuntumassa matalissa vesissä. Rykmentti voi operoida etenkin saaristossa, jokisuistoissa sekä järvialueilla.

- Nyt näyttäisi, että tällaiselle löytyy kysyntää myös kansainvälisesti, kertoo Uudenmaan prikaatin komentaja Henrik Nysten.

Ruotsalaiset ovat olleet kiinnostuneita etenkin Afrikan Suurten järvien alueesta, mutta mitään lukkoonlyötyjä suunnitelmia joukon käytöstä ei ole.

Ryhmän tarkoitus on olla käytettävissä kansainvälisiin operaatioihin ensi vuoden loppuun mennessä. Kyseisen kriisinhallintajoukon valmiusaika on 30 vuorokautta.

Yhteisharjoitus alkoi keskiviikkona, ja se jatkuu ensi tiistaihin saakka. Nystenin mukaan seuraava yhteisharjoitus pidetään ensi toukokuussa Ruotsissa Naton järjestämänä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.