Mainos

Tuhansilla liian raskas kaasujalka – räikein 227 km/h

Liikkuva poliisi ja Helsingin poliisilaitos järjestivät viime viikolla tehostetun valvontaoperaation teillä ja luvut olivat karua luettavaa. Poliisin haaviin jäi yhteensä 5 522 ylinopeutta ajanutta.

Valvonnan yhteydessä jäi lisäksi kiinni rattijuoppoja ja etsintäkuulutettuja henkilöitä. Poliisi sai myös haltuun anastettua omaisuutta sekä yhden tutkanpaljastimen.

Valvontaviikon suurin nopeudenylitys koettiin Itä-Suomessa, jossa moottoripyöräilijä ajoi 227 km/h 100 km/h nopeusrajoitusalueella. Poliisi määräsi kuljettajan ajokieltoon ja tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

– Kyllä tässä on leikitty omalla ja muiden hengellä täysin käsittämättömällä tavalla. Tuolla nopeudelle kulkevaa ajoneuvoa ei voi kukaan ennalta arvioida, ylikomisario Pasi Kemppainen sanoo liikkuvasta poliisista MTV3 Uutisille.

Liikkuvan poliisin ja Helsingin poliisilaitoksen valvontaviikko oli osa Euroopan liikennepoliisien verkoston järjestämää laajempaa valvontaoperaatiota.

Kemppaisella on myös tärkeä pyyntö suomalaisille kuskeille. Hänen mukaansa kuolemaan johtaneet liikenneonnettomuudet ovat olleet tänä vuonna noususuunnassa viime vuoteen verrattuna.

– Meillä on pyyntönä se, ettei kuljettaisi oman hengen kaupalla. Toivomme, että kaikki pääsisivät turvallisesti kotiin, Kemppainen tähdentää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.